Karahal: Asgari ücret en az 4 bin lira olmalı

10 Aralık 2021 15:12

Karahal: Asgari ücret en az 4 bin lira olmalı

KARS PUSULA / ADEM ALP

BBP Kars İl Başkanı Muhammet Karahal, asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini söyledi.

6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin net bir şekilde açıklanması için kararı 4. Toplantıya bıraktı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kars İl Başkanı Muhammet Karahal, asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini söyledi. Son üç yılda asgari ücret artışlarının enflasyon üzerinde seyretmesine partisinin öncülük ettiğini kaydeden Karahal, “Bunlarda da hep biz öncülük yaptık. Teklif sahibi olduk ama şunu gördük ki; asgari ücretin tespitiyle ilgili ya kalıcı bir sistem getirilmeli. Yılda bir değil, enflasyonun yükselmesini ve dövizdeki artışı hesap ederek asgari ücret 6 ayda bir belirlenmeli. Asgari ücretlimiz, enflasyona ve gıda fiyatları başta olmak üzere pahalılaşan hayata ezdirilmemelidir ve yine geçmiş yıllarda olduğu gibi asgari ücrete enflasyonun çok üzerinde bir zam yapılmalı. Bu zam yüzde 40 seviyesinde olmalı ve asgari ücrette en az 4 bin TL olarak gerçekleşmelidir. Bunun altında olmamalıdır diyoruz.” dedi.

Karahal artan asgari ücretin işverene de külfet oluşturulmaması için vergi diliminde iyileştirilmeye gidilmesini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.