KAI-FED'ten 10 İl için Kan ve Gıda Yardımı

07 Şubat 2023 12:39

KAI-FED'ten 10 İl için Kan ve Gıda Yardımı

KARS PUSULA / ADEM ALP

KAI-FED 10 ilde yaşanan deprem sonrası Kan ve Acil ihtiyaçlar için seferber oldu. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkenin birçok yerinde, Türk Kızılay'ın kan verme noktalarında yoğunluk yaşanıyor.
10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için kan bağış noktalarına çok sayıda vatandaşlar Türk Kızılay, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde Kan Merkezlerine giderek, deprem bölgesindeki yaralı vatandaşların tedavileri için kan bağışında bulunuyorlar. Kars-Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve dernek yönetimi de, Ankara’da Kan bağışı yapıp, yardım paketleri ile deprem bölgeleri için çalışma sürdürüyorlar. 
KAI-FED Genel Başkanı Dr. Yıldırım, "Ülkemizi derinden sarsan depremden dolayı bizler de kan ihtiyacını bir nebzede olsa karşılamak için kan vermeye geldik. 10 ilimizde, yaşanan bu acının tarifi yok. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah'ım kötü afetlerden halkımızı ve tüm insanlığı korusun. Kan bağışı ile başladığımız yardımlarımıza, giyecek, yiyecek ve temel acil ihtiyaçlar içinde çalışmalarımız ve desteklerimizi sunmaya başladık. İfadelerini kullandı.”
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.