KAI-FED Sarıkamış Şehitlerini anma programına katıldı

09 Ocak 2022 21:21

KAI-FED Sarıkamış Şehitlerini anma programına katıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-FED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sarıkamış Harekatı'nın 107'nci yılı anma programına katıldı.
Sarıkamış ilçesindeki anma programına tam kadro katılan KAI-FED yönetimi, Genel Başkan Erdoğan Yıldırım ile birlikte şehitler anısına, ‘karı yorgan edenler’ temasıyla yapılan kardan heykelin açılışı ve büyük yürüyüşe katıldılar.
Sarıkamış Şehitleri 107. yılında düzenlenen törenlerle bir kez daha anıldı. Anma programına onbinlerce insan Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek şehitlerini andı. Düzenlenen anma törenlerine bu yılda yönetim olarak katılan, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu yönetimi Sarıkamış Şehitlerini andı. 
Sarıkamış Şehitleri hakkında açıklama yapan, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, "Sarıkamış bir kahramanlık destanıdır, şerefli bir dik duruştur. Vatanını savunmak için yazlık elbiselerle ölüme yürüyen gencecik fidanlarımızın terleyen bedenlerinin nasıl buzdan heykellere dönüştüğünün destanıdır. Vatan uğruna, bu topraklar uğruna, bizlerin hür ve özgür yaşayabilmesi için hayatlarının baharında gözünü kırpmadan ölüme yürüyen, vatan evlatları bir destan yazdılar. Bu destanın adı "Sarıkamış Destanıdır" dedi.
 Yıldırım, “23 Aralık 1914 - 05 Ocak 1915 tarihleri arasında yaşanan ve şehit olan doksan bin Mehmetçiğimizin yazdıkları Sarıkamış Destanının 107. yıldönümünde onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.