Kahraman Polis Aysima'nın Hayatını Kurtardı

10 Mart 2022 12:40

Kahraman Polis Aysima'nın Hayatını Kurtardı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta trafik polisi minik Aysima’yı kurtarmak için arabanın önüne atladı.
Kars'ta kar yağışıyla kayganlaşan yolda kaza yapan bir aileye bakmak için bölgeye giden trafik polisi, o sırada başka bir aracın kayarak geldiğini görmesi üzerine yola atlayarak kaza yapan minik Aysima’yı kurtardı. Aracın çarptığı trafik polisi ise kafasından yaralandı. 
Kent genelinde etkili yoğun kar yağışı nedeniyle Bayrampaşa Mahallesi TOKİ mevkisinde sabah saatlerinde bir otomobil kontrolden çıkarak anne Berna Özdemir ve 5 yaşındaki kızı Aysima Özdemir'e çarptı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ettiği sırada başka bir araç yine kontrolden çıktı. Durumu fark eden İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Celal Aydın, kaza yapan Özdemir ailesi ve sağlık ekiplerini yoldan kurtarmak için yoldaki kaldırama itti. 
Kontrolden çıkan otomobili elleriyle durmak isteyen Aydın’ın ayağının kayarak yere düşmesi sonucu kafasının arka pampona çarpmasıyla yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince 2 ayrı kazda yaralanan 3 kişiyi Harakani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis memurunun kahramanca davranışı takdir topladı. 
Hastaneye yaralıları ziyarete gelen İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Murat Gezer’den bilgi aldıktan sonra kazada yaralanan polis memuru Aydın ve Özdemir ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Aysima’ya bebek hediye eden Sağdıç iyileştiği zaman kendisini ziyaret edeceğini de söyledi.
Kazada yaralanan personel ve Özdemir ailesiyle görüştükten sonra gazetecilere açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, “Durumları iyi şükürler olsun, trafik kazasına müdahale ederken trafik polisimiz kahramanca bir müdahale yapıyor. Kontrolden çıkan bir aracı başka kazalar olmasın diye durdurmak için yol ortasındaki diğer vatandaşları yol kenarına çekmek isterken araç personelimize çarpıyor. Maalesef görev yaparken böyle kazalar olabiliyor, Allah’a şükürler olsun hem çocuğumuzun hem personelimizin durumu iyi. Ben bütün teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum.” Şeklinde konuştu.
2 çocuk annesi Berna Özdemir, “Kızımı servise götürüyordum, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kaya kaya, düşe düşe gidiyorduk. Yolda kontrolünü kaybeden arabayı biz fark etmedik, orada bir adam ‘arkanızda araba geliyor’ diye bağırdı ama kendimizi kurtaramadım çocuğumu bize çarptı, beni savurdu. Bölgede bulunan sağlık görevlisi bize yardımcı oldu, 112’yi de aradık, kızımın hareketsiz bir şekilde kıpırdamaması gerektiğini söylediler kızımın başında beklerken maalesef ikinci kaza ile karşılaştık. Yine kontrolünü kaybeden bir araba üzerimize doğru geliyordu. Ben bağırdım, ‘çocuğumu kurtarın ikinci araba geliyor’ diye. Polis memuru kendini attı arabanın önüne, resmen arabaya kafa attı hiç hayatını, canını düşünmedi. Canı pahasına çocuğumu kurtardı. Devletimizin polisine çok teşekkür ederim, onlara gerçekten bir can borçluyum.” dedi.
Trafik kazası ihbarına gittiğini ifade eden Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Celal Aydın, “Araçtan indik o sırada yaralı çocuk vardı, onun bilgilerini almaya çalışırken yukarıdan bir aracın kontrolsüz bir şekilde geldiğini görünce yolun ortasında bulunan yayaları çekmek için hamle yaptım ve o araç bir anda kızaklayarak geldi duramadı ben de o anda yere düştüm. Kafam aracın sol tamponun altına girdi, arkadaşlar daha sonra beni ambulansla hastaneye getirdi.” ifadesini söyledi.
Hayatını kurtardığı minik Aysima’nın durumunun iyi olduğunu öğrenen Aydın, “Biz görevimizi yaptık, her şeyden önce bu bir insanlık görevi ama bir anlık refleks, o an onu öyle yapmam gerektiğini hissettim ancak kendimi kurtaramadım, kazazede oldum.” diye konuştu.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.