Jandarmadan Cep Telefonu Farkındalığı

20 Ekim 2021 21:53

Jandarmadan Cep Telefonu Farkındalığı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ın Digor ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan uygulamada, direksiyon başında telefon kullanan sürücüleri uyarılarak telefon tutacağı hediye edildi.

Kars-Iğdır kara yolunda Digor Kaymakamlığı öncülüğünde, İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan drone destekli uygulamada, sürücülere direksiyon başındayken telefon kullanmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

Digor Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş ve Digor İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Taşkın Kılıç uygulamaya katılarak, seyir halinde telefon kullananların kaza yapma olasılığı telefon kullanmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu sürücülere anlattı.

Meydana gelebilecek üzücü olayları engellemek ve sürücülerde farkındalık yaratmak amacıyla uygulama yapan ekipler, sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini dile getirerek, sürücülere telefon takacağı, broşür, araçlardaki çocuklara da boyama kitabı dağıtıldı.

Kaymakam Orhan Gazi Karakaş, gazetecilere trafiğin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade ederek, "Trafik kazaları maalesef telefon kullanırken de meydana geliyor. Bizde bugün yol uygulamamızda sürücüler kurallara uyması konusunda uyarılar yaparak telefon tutacağı aletlerini sürücülerimizle paylaşıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız için de boyama kitabı hediye ettik. Burada farkındalığın oluşmasını amaçlıyoruz." dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.