İttifak Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger projelerini basınla paylaştı

06 Mart 2024 09:18

İttifak Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger projelerini basınla paylaştı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger: Kars'a yönelik hazırladığı projelerini basın aracılığıyla Kars halkında duyurdu. 

 DEREİÇİ MESİRE VE SOSYAL YAŞAM ALANI DÜZENLEMESİ Şehrimizin vitrini olan Bedesten mevkiinin kanalizasyon problemininalt yapı revizyonu ile ivedi bir şekilde giderilecektir. Kars Kent Ormanı’nın mevcut alanını genişleterek bir kısmına bank, spor aletleri ve kamelyalar yapılarak halkımızınşehirden uzak ailesiyle vakit geçirebileceği bir alan oluşturulacaktır. KarsÇayı’nın ıslah edilmesi ve akabinde Bedesten mevkiindenbaşlayıpKonservatuara kadar su altı ışıklandırmalarının yapılarak aynı istikamet boyuncapeyzaj çalışmaları ile su kenarı mesire alanı oluşturulacaktır.

 KARS KALESİ ŞEHİR MERKEZİ TELEFERİK SİSTEMİ Kars Kalesi ile Şehir Merkezi arasında modern teleferik sistemi kurulacak. Teleferik istasyonları, turist yoğunluğu olan bölgelere stratejikolarakkonumlandırılacaktır. Teleferik istasyonları mimari açıdan çevreye uygunveestetik olacak şekilde tasarlanacak. İstasyonlarda modern bilet satış vekontrol sistemleri kurulacak. İstasyonlarda acil durum müdahale ekipmanları bulundurulacaktır. İnşaat sürecinde doğal yaşamı korumak için gerekli önlemleralınacaktır.

 KARS ÂŞIKLAR BAYRAMI Şehirler sadece ekonomik unsurlarla, yol, su vb. hizmetlerle kalkındırılamaz. Kültürel faaliyetler de halk nezdinde bir o kadar önemlidir. Kars hâlihazırda âşıklık geleneğinin en canlı şekilde yaşatıldığı ildir. Daha önce defalarcailimizdeyapılan âşıklar bayramı ilimiz için bir marka değeri oluşturmuştur. Sonyıllardabugelenek terk edilmiş, bu durum da gelenek ve halk için bir takımolumsuzsonuçların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu gelenek yenidencanlandırılacak ve değerli hemşerilerimiz için sosyal bir aktivitehalinegetirilecektir.

 KARS CADDE İSİMLERİNİN TARİHİ ŞAHSİYET (HEYKEL) VESİMGELERLE DÜZENLENMESİ Yapılacak olan bu proje, tarihi ve kültürel çevre bakımından zengin bir geçmişesahip olan Kars ilindeki mevcut sokakların tanınırlığını artırmak vesokaklaraverilecek isimler ve yapılacak heykellerle geçmişi geleceğe aktarma açısındanönem arz etmektedir. Öncelikle belirlenecek olan sokaklara Kars yerel tarihindeönemli bir yere sahip olan şahsiyetlerin isimleri verilecek ve daha sonraçevre-mekân ilişkisi içerisinde alan düzenlemesi yapılacaktır.

 KARS BELEDİYESİ MODERN KESİMHANE Kars ili, kültürlerarası geçiş noktası olmasının yanı sıra geniş mera ve çayırlarıylahayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir şehirdir. Modern Kesimhane Projesi, besi sektörünü geliştirerek tarımın canlanmasına katkı sağlayacak önemli bir adımdır. Proje, günlük et ihtiyacını karşılamak ve sektördeki açığı kapatmak amacıyla200büyükbaş ve 500 küçükbaş kesim kapasitesine sahip bir tesis kurmayı hedeflemektedir. Tesiste hijyenik kesim üniteleri, soğuk odalar ve et parçalamabölümleri bulunacak, çevre dostu bir yapı olacaktır. Proje tamamlandığındaKars'a modern bir kesimhane kazandırılacak ve yaklaşık 250 kişi istihdam edilecektir.

 KAPALI YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI Kars’ta üretilen kaşar peyniri, gravyer, tel peynirler, tulumpeynirleri, bal çeşitleri, yağ çeşitleri, et ürünleri, pekmez, Kars kazı, köy tavuğu, erişte ve kavılcagibi doğal ve yerel ürünlerin Yöresel Ürünler Pazarı’nda tüketiciye ulaştırması amaçlanmaktadır. Ayrıca Yöresel Ürünler Pazarı’ndaki ürünlerin e-ticaret kanalı ile satışının yapılması ile daha geniş kitlelere ulaştırılması hedeflenmektedir. Yöresel Ürünler Pazarı’ndaki işyerlerinde dar gelirli ailelerdeki kadınların, işgörebilir durumdaki engellilerin ve gençlerin istihdamının sağlanması teşvikedilecektir.

 KARS BELEDİYESİ TEKSTİL ATÖLYESİ Belediye bünyesinde kurulacak tekstil atölyesinde Kars Belediyesi, İlçeBelediyeleri ve bölgedeki resmi kurumlar için iş elbiseleri dikimi yapılacaktır. Belediye tekstil atölyesinde dikim, paketleme ve dağıtımhizmetleri içinçeşitli kesimlerden birçok insanımıza istihdam sağlanmış olacaktır. Bu kapsamdatamzamanlı ve kısmi zamanlı istihdam sağlanacak kesimler; Dar gelirli ailelerdeki evhanımları, İş görebilir durumdaki engelli vatandaşlar, Şehit ve Gazi yakınları, bualanlarda eğitim almış gençler ve dar gelirli ailelerden bir evden en fazlabir kişi olacak şekilde diğer yetişkinler olacaktır.

 KARS SANAYİ BÖLGESİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ Sanayi bölgesinin çevre düzenlemesi ve geliştirilmesi kapsamında, bubölgesininçevre dostu bir yaşam alanına dönüştürülmesi için alt yapı çalışmalarınınyanı sıra ağaçlandırma faaliyetlerinin yapılması, yeşil alanlar ve dinlenme alanlarınınoluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca sanayi bölgesinin ve çevresindebulunanfabrikaların çöp toplama noktasında yaşadıkları sorunun giderilmesi, bloklararası yol genişliğinin nizami ölçülere kavuşturulması sağlanacaktır.

 MODERN SEBZE VE MEYVE HALİ Kars sebze ve meyve halinin durumu incelendiğinde sadece 10 adet iş yerininaçık olduğu ve bunlardan sadece 3 tanesinin aktif olarak iş yaptığı, diğer 7işyerinin ise ürün getiremediği, dolayısıyla bir yıl içerisinde kapanma tehlikesiylekarşı karşıya oldukları anlaşılmıştır. Bunun dışında sebze ve meyvegetirenaraçların park ve konaklama yeri sıkıntısı olduğu bilinmektedir. Şehir merkezinde bulunan manavların ve marketlerin birçoğunun sebzevemeyvelerini çevre illerden temin ettikleri bilinmektedir. Buyüzdenvatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği şehrin batısında ve şehir merkezinedaha yakın bir konumda modern sebze ve meyve hali kurulacaktır. Çevreillerden sebze ve meyve getirmek yerine şehrimizde yeni sebze vemeyvehalinin yapılması istihdama olumlu etkisi kısa zamanda görülecektir.

EĞİTİME YÖNELİK PROJELER Prof. Dr. Ötüken Senger, çocuklarımızın ve gençlerimizin yaratıcılıklarını geliştirecek ve öğrenmeyi heyecanla sürdürecekleri yenilikçi eğitimprojelerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Bilim, sanat ve spor alanlarında desteklenengençnesiller, Kars'ın gururu olacaktır.  BELEDİYE KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ Kars Belediye Kreşi ve Gündüz Bakımevi, şehrimizin en değerli varlıkları olançocuklarımızın sağlıklı, güvenli ve eğitici bir ortamda büyümelerini sağlamakamacıyla kurulacak bir eğitim kurumu olacaktır. Kars Belediye Kreşi veGündüzBakımevinde eğitimde kalite yaklaşımıyla uzman eğitimciler ve pedagoglareşliğinde çocuklarımıza en iyi eğitimi sunacağız. Çocuk güvenliği en üst düzeydesağlanacak ve hijyen standartlarına titizlikle uyulacaktır. Eğlenceli veyaratıcı aktivitelerle çocukların öğrenmeye olan ilgisi artırılacaktır. Çocuklar, grupetkinlikleri ve paylaşıma dayalı oyunlarla sosyal becerilerini güçlendireceklerdir. Aile İş Birliği kapsamında, ailelerle sürekli iletişim içinde olunup evdevekreştesağlıklı bir eğitim dengelemesi sağlayacağız

 KARS BELEDİYE KONSERVATUVARI Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK modern Türk devletiningelişmesinin yalnızca iktisadi yönden değil halkın sosyal hayat içerisindedekendini geliştirmesi ile olacağını ve bunun sanat gibi alanlar ile oluşturulacağını bildiği için sanatın her alanına büyük önem vermiştir. Kars BelediyeKonservatuvarı bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetler bireylerinsosyal yönünün güçlenmesinin yanında sanat alanında bir istihdamsahasınınoluşmasına da zemin hazırlayacaktır. İkincil derecede yararlanacak olandinleyici kitleye de (konser, sergi, tiyatro gibi) etkinliklere ulaşma imkânı sağlayacaktır. Kars Belediye Konservatuvarı bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetler yoluylatüm vatandaşlarımızla birlikte şehrimizde görev yapan memurlar, üniversiteöğrencileri, memleket özlemiyle şehrimizi ziyarete gelen hemşehrilerimizileyerli yabancı turistler gibi diğer kesimlerin de yararlanabileceği bir cazibemerkezi oluşturulacaktır

 BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VE BURS DESTEĞİ Başarılı Öğrencilere Ödül ve Burs Desteği" projesi kapsamında başarılı vemaddi olanakları kısıtlı öğrencilerin eğitim hayatlarını verimli bir şekildesürdürebilmeleri için sürekliliği olan bir burs sistemi oluşturulacaktır. Bursbaşvurularının alınması, değerlendirilmesi ve bursun devamı içinobjektif kriterler belirlenecek ve belediyemizin mobil uygulaması, e-belediye terminalleri ile burs ve eğitim hizmetleri ofisi aracılığıyla paylaşılacak ve hiçbir ayrımyapılmadan kriterleri sağlayan tüm gençlerimiz burs ve destek hizmetlerinden yararlandırılacaktır. Ayrıca şehrimizde öğrenim gören yerel ve ulusal düzeydeeğitim, sanat ve spor yarışmalarında dereceğe giren gençlerimizeçeşitli düzeylerde ödüller verilecektir.

 ÜRETİCİ-EĞİTİCİ BULUŞMALARI Kars Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliği ile farklı hayvansal ürünlerin(kaz, büyükbaş, küçükbaş ve gıda) üretiminde bulunan üreticilere minimummaliyetlemaksimum gelir elde edebilmelerine yardımcı olmak adına; Karskazı yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, besi sığırlarının bakımve beslenmesi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arı yetiştiriciliğine yönelik eğitimprogramları düzenlenecektir. Ayrıca hayvansal işletmelerin kurulumu ve fizibilite çalışmaları, hayvan hastalıkları, hayvancılıkta mera kullanımı, hayvancılıkta kooperatifleşme, hayvan ve hayvansal ürünlerin pazarlama yöntemleri, hayvansal atık yönetimi, bölge endemik ırkları ve ırkların genetik yapılarının korunması, hayvancılıktabarınak şartlarının iyileştirilmesi, hayvan hayat sigortaları, bitkisel üretimdeyaşanılan sorunlar hakkında da eğitim programları düzenlenecektir. TEKNOLOJİYE YÖNELİK PROJELER Dijital teknoloji ve yapay zekâ başta olmak üzere dünya genelindeyaşanandeğişim/dönüşüm süreçleri ile bilim ve teknolojinin tümimkânlarınınKarsBelediyesinin hizmetlerinde kullanılmasını sağlayacak TEKNOLOJİDE#öncüşehir projelerimiz yoluyla akıllı sistemlerin kurulmasını hızlagerçekleştirerek toplumsal faydayı gözetecek, teknoloji kapasitesi yüksekaltyapı çalışmalarını hayata geçireceğiz.

 KARS BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ VE GEZEGENEVİ Kars’ta mevcutta bir bilim merkezi bulunmamaktadır. Bu durumçocuklarınvegençlerin bilime olan ilgilerini azaltmakta hatta okul dışında geçirdiği saatleri verimsiz ve tehlikeli bir boyuta taşımaktadır. Bilim Merkezi ve Gezegenevi; güneş teleskobu, aynalı teleskoplar ve içerisinde bulunan PlanetaryumSalonuilegökyüzünün ihtişamını ayağınıza getirecek. Kent dokusuna ve mimarisineuygunolarak tasarlanacak Bilim Merkezi ve Gezegenevi binası ve çevre düzenlemesiyledinlenme alanları, oyun alanları ve özel etkinlik alanlarıyla nezihbir ortamyaratacaktır. Bilim Merkezi ve Gezegenevi kapsamında okulöncesindenüniversiteye kadar tüm yaş gruplarını kapsayacak bilim şenlikleri yapılacaktır

 E-BELEDİYE TERMİNALLERİ e-Belediye Terminalleri, belediyede verilen hemen hemen tümhizmetleriniçerisinde yer aldığı, belediye hizmetlerinde kolay ve hızlı erişime olanaksunan, fatura sorgulama-ödeme, talep, şikayet ve bildirimde bulunabilme, nöbetçi eczane, taksi, dolmuş-otobüs güzergah ve saatleri gibi çok sayıdahizmetinbünyesinde yer aldığı dijital platformlar olarak hizmet verecektir. Belediyemiztarafından öncelikle şehrin insan yoğunluğu yüksek yerlerine yerleştirilecek4adet e-Belediye Terminali ile vatandaşlarımız Belediye binasına gelmeden, buterminaller vasıtasıyla birçok hizmeti alabilecek, bu sayede hemhizmet kalitesi arttırılacak hem de bürokratik işlemlerin azaltılması yoluyla daha hızlı dahanitelikli hizmet verebilmek mümkün olacaktır.

 KAPALI VE KLİMALI AKILLI DURAKLAR Bu projenin amacı, şehir içi otobüs duraklarının vatandaşlarımızı kışınsoğuğundan ve yazın sıcağından koruyacak akıllı klimalı duraklarınhizmetealınmasıdır. Bu durakların şehrin merkezinde olan 10 bölgeye yerleştirilmesi, herbirinin 40 metrekare ölçülerinde ve aydınlatmalı olması planlanmaktadır. Buduraklara yerleştirilen dijital ekranlar otobüs sefer saatlerini, otobüsünmevcutdurak noktasına ne kadar sürede geleceğini gösterecek ve şarj-navigasyonistasyonu donanımına sahip olacaktır. Duraklarda reklamhizmeti vermekiçindijital billboardlar olacak ve bu reklamlardan elde edilen gelirler duraklarınbakım ve yenileme giderlerinin karşılanmasında kullanılacaktır. Aydınlatmaveşarj kaynakları durakların çatısına takılacak güneş panelleri yoluyla sağlanacaktır.

SAĞLIK VE ÇEVREYE YÖNELİK PROJELER Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak, doğaya, canlı vecansız yaşama, sağlıklı ve güvenli yaşama duyarlı bir belediyecilik hizmetininverilmesini hedeflemektedir. Prof. Dr. Ötüken Senger; sağlıklı, kimlikli, çevrevehayvan dostu, iklim ve sıfır atık uyumlu bir Kars inşası için SAĞLIK VEÇEVREDE# öncüşehir projelerini hayata geçirecektir.  SAĞLIKLI ŞEHİR Kars’ın sağlıklı şehir olabilmesi kapsamında ‘Sağlıklı Şehir Projesi’ geliştirilerek, Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’na Kars’ın katılmasını sağlamak hedeflenmiştir. KarsSağlıklı Şehir Projesi; Kars Belediyesinde Sağlıklı Şehir Ofisinin kurulmasıylabaşlayacaktır. Daha sonra Kars’ın Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’na katılabilmesi için AB Projesi hazırlanacaktır. Proje kapsamında; Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Hayvanve Sağlıklı İnsan yaklaşımıyla paydaş gruplar ile Sağlıklı Şehirler hareketi veilkeleri belirlenerek farkındalık oluşturulacaktır. Sağlıklı çevre içerisindeşehrinçöp sorunu ve temizliği ile daha temiz sokak ve caddeler oluşturulacaktır. Sağlıklı hayvan kapsamında sahipsiz köpekler/sokak köpekleri rehabilitasyonuiçin Hayvan Bakımevi oluşturulacaktır.

 HAYVAN BAKIMEVİ Sokak hayvanlarının hem toplumsal yaşama olumsuz etkilerini azaltmakhemdekendilerinin zarar görmemesi ile diğer hayvanlara ve çevreye zarar vermesini önlemek için kapsamlı bir çalışma yapılacaktır. Bu kapsamda nitelikli “Hayvan Bakımevi” oluşturulacaktır. Hayvan Bakımevi mümkün olduğuncadoğal koşullarda toprak, taş, bitki, ağaç ve geniş gezinti alanları olacak şekildeinşaedilecektir. Bakımevinin çeşitli üniteleri olacak ve her türlü sağlıkişlerininyapılacağı donanımlı bir sağlık merkezine de yer verilecektir.

 BİRİNCİ SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ VE AYRI TOPLAMASİSTEMİNİN KURULMASI Atık Getirme Merkezlerinin Teknik Özelliklerine ilişkin usul ve esaslar dikkatealınarak ilimizde Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulacaktır. Buprojekapsamında şehrimizin muhtelif yerlerindeki mevcut çöp konteynırları Sıfır AtıkYönetmeliği’ne göre geri dönüşebilen atıklar (kağıt, cam, metal, plastik) vegeri dönüşemeyen atıklar için ayrı olacak şekilde dönüştürülerek uygunyerlereyerleştirilmesi sağlanacaktır. Projenin Hayata Geçirilmesi ile çevrekirliliğininönlenmesi ve geri dönüşebilen atıkların (kağıt, cam, metal, plastik vb.) tekrarekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

 YERALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ Yeraltı çöp konteynerleri eski tip standart çöp biriktirme vetoplamaalışkanlıklarına yenilikçi çözümler sunan araçlardır. Yeraltı çöp konteynerleriningörünür kısmı çöplerin kolayca atılabilmesi için tasarlanmış bir çöpkutusuşeklindedir. Ancak esas çöplerin toplandığı hazne ise yerin altında kalmaktadır. Yeraltı çöp konteyner sistemleri, dar alanlarda düşey konumda çalışaraktümçöp ve atıkların yer altında toplanmasını sağlar ve etrafa koku ve su yayılmasını önler. Amacımız şehrin çöp yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerindenbaşlayarak yeraltı çöp toplama alanlarına bu konteynerleri yerleştirmekvezamanla bütçe olanakları ölçüsünde tüm şehirde yaygınlaştırmak olacaktır.

 DEPREM RİSKLİ BİNALARIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ Deprem dirençli bir şehir imarı ve mimarisi yapmak en öncelikli hedefimizdir. Bualandaki faaliyetlerimiz sadece yapı ve bina merkezinde olmayacaktır. Depremanında toplanma alanları, deprem dirençli alt yapı ve üst yapı, her türlülojistikalt yapı çalışmaları ile kalifiye elemanlarla desteklenmiş birimler oluşturulacaktır. Bu kapsamda şehrimizde bulunan afet riski altındaki yapılar belirlenerek, baştabelediyemiz olmak üzere iştirakçi kurumlar ve özel sektör ile birlikteKentsel Dönüşüm Seferberliği başlatılacaktır. Bu alanda yapılacak çalışmalar şehrinmimarî dokusuna da uygun olacaktır. Yapılacak dönüşümlerle hemşerilerimizinhakları gözetilerek gerçekleştirilmesi düşünülen bu sürecin zor vemaliyetli olacağının farkındayız. Fakat devletimizin ve halkımızın desteğiylebuişi başaracağımızdan eminiz!

 KARS ŞEHRİ 24 SAAT KESİNTİSİZ SU TEMİNİ Kars halkının temel yaşam ihtiyacı olan kesintisiz ve temiz sutemini önümüzdeki dönemin mutlaka çözülmesi gereken problemlerinden birisidir. Sözkonusu proje kapsamında; ihtiyaç analizi, su kaynaklarının çeşitlendirilmesi, altyapı güçlendirme, yedek sistemlerin kurulması, izleme ve bakımvebilinçli sutüketimi konusunda toplum bilgilendirme gibi temel aşamalar göz önündebulundurularak Kars’ın kesintisiz su sorunu çözüme kavuşturulacaktır.

TOPLUMA YÖNELİK PROJELER Farklı kuşakların bir arada olabileceği yaşam alanları ve sosyal merkezlerinoluşturulmasını sağlayacağız. Ayrıca sosyal yardımların ve destekleringerçekihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin edeceğiz. Prof. Dr. Ötüken Senger buhedefleri gerçekleştirmek üzere TOPLUMDA #öncüşehir projelerini Kars halkınınhizmetine sunuyor.  KARS ŞEHİR STADYUMU VE SPOR KOMPLEKSİ Kars Şehir Stadyumu ve Spor Kompleksinde şehrimizin her yaştan bireylerininçeşitli branşlarda spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlaroluşturulacaktır. Bu alanlardan en önemlisi şehrin kimliğini yansıtanKars36Spor’un maçlarını oynayabileceği minimum 10 bin kişi kapasiteli bir stadyuminşasıdır. Bununla birlikte bu spor kompleksi içerisinde basketbol, voleybol, tenisve atletizm pistleri yer alacaktır. Ayrıca amatör spor kulüplerinin antrenmanyapabilecekleri spor sahaları inşa edilecektir. Spor kompleksi içinulaşımkolaylığı, şehir merkezine yakınlık ve altyapı olanakları göz önündebulundurularak uygun bir konum seçimi yapılacaktır. Bu spor alanlarınınbazıları kış şartlarına uygun olarak kapalı inşa edilecektir.

 ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ (Engelli Eğitim, Rehabilitasyon, Dayanışma, Mesleki ve Sosyal Beceri Kazandırma Kompleksi) Belediye bünyesinde “Engelsiz Yaşam Merkezi” oluşturulacaktır. Bumerkezdeverilecek eğitimlerle topluma kazandırma çalışmaları yapılacak, engelli ailelerinesağlık, eğitim, hukuk ve istihdam alanlarında danışmanlık ve sosyal destekhizmetleri sunulacaktır. Ayrıca bu merkezde yaşlıların fizik tedavi verehabilitasyon hizmetleri almaları da mümkün olacaktır. Engelsiz YaşamMerkezinde; engelli araçlarının bakım, tamir ve modifikasyon gibi ihtiyaçlarınıngiderilebileceği bir atölye, mesleki beceri ve rehabilitasyonun yapılacağı eğitimalanları, sosyal faaliyetlerin yapılacağı salonlar, engelliler tarafındanyapılanürünlerin sergi ve satış alanı, engellilerin rehabilitasyon ve fizyoterapi çalışmaları için bir spor salonu, sera, fide yetiştirme gibi tarımsal faaliyetlerinyürütülebileceği, engellilere uygun düzenlenmiş çocuk parkı içeren dış mekânoluşturulacaktır.

 BELEDİYE GİYİM VE GIDA BANKASI Kars Belediyesi bünyesinde bir Giyim ve Gıda Bankası oluşturarak dar gelirli veihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim ve gıda desteği sunulacaktır. Belediyemiztarafından bu Giyim ve Gıda Bankasının oluşturulması ve sürdürülmesi kurumsal bir anlayış çerçevesinde olacaktır. Oluşturulacak Giyimve Gıda Bankasınınolabildiğince zengin bir içeriğe sahip olması hedeflerimiz arasındadır. Oluşturacağımız Giyim ve Gıda Bankası yoluyla Kars halkının yanı sıra üniversiteöğrencilerine de destek sağlamak amaçlarımız arasındadır. Her türlügıdadesteğinin yanı sıra her türlü temizlik ürünleri de merkezimizde bulunacaktır. Giyim bankasında yeni, kullanılmamış, etiketli ürünlerin ihtiyaç sahiplerineulaştırılması hedeflenmektedir.

 CENAZE VE DEFİN İŞLEMLERİ DESTEĞİ Cenaze ve Defin İşlemleri Desteği kapsamında; Evde gerçekleşenölümlerdegörevli doktorla birlikte en kısa sürede verilen adrese gidilerek “DefinİzinKâğıdı'nın” yerinde düzenlenmesi, cenazenin evden, hastanedenyadabulunduğu yerden alınarak, yıkama, kefenleme, tabutlama gibi gerekli tümişlemler yapılacaktır. Ayrıca bekletilmesi gereken cenazelerde özellikleköylerolmak üzere mobil morg hizmetinin sağlanması, cenaze nakil aracı vetalepedilmesi durumunda toplu taşıma araçlarının temin edilmesi, taziyeevi bulunmayan mahallerde taziye çadırlarının kurulması gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte, talep edilmesi halinde taziye günlerinde kullanılmaküzeremasa, sandalye, sehpa, çadır, taziye paketi, ısıtıcı, vantilatör gibi araçvegereçlerin temin edilmesi ve cenazenin başka bir şehre naklini gerektirendurumlarda soğutmalı cenaze araçlarıyla nakil işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

 KENT MERKEZİ UMUMİ TUVALET, BEBEK BAKIMVEEMZİRMEKABİNLERİ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği referans alınarak dünyada ve ülkemizde yaygın kullanılan ve insanlarınihtiyaçlarını rahatlıkla giderebildiği kabinler, şehrimizin çeşitli yerlerinekonulacak ve 2 yaşından küçük çocuğu olan anneler verilecek kart veşifreileçocuklarının bütün ihtiyaçlarını bu kabinlerde gerçekleştirebileceklerdir. Kabinegelen anneler, klimalı ve hijyenik bir ortamda çocuklarını güvenleemziripbakımlarını yapabilecekler. Bununla birlikte yüksek maliyeti olmayan, insanlarınşehir merkezinde ihtiyaçlarını giderebilecekleri çok geniş alan kaplamayanmodern umumi tuvalet kabinleri oluşturulacaktır.

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger: Kars'a Vizyon Katıyor! Milli ve manevi değerlerimizi gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hatırlatacak ve bunların toplumsal hafızadaki yerlerinin kalıcı olmasını sağlayacak kültürel faaliyetler Kars Belediyesi için enönemli çalışma alanlarından biri olacaktır. “Üretken Belediyecilik Vizyonu”muzdur. Belediyecilik vizyonumuzuntemelindeKars halkının öncelikli beklentilerinin ve ihtiyaçlarının en etkinşekildekarşılanması ve tüm vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden eşit veadil birşekilde yararlanması vardır. Üretken belediyecilik anlayışımız, Kars’ın ihtiyaçların doğru tespit edilmesi vekamu kaynaklarının bu doğrultuda yönlendirilmesi temeli üzerine inşa edilmiştir. Şehrimizin imkân ve potansiyellerinin tespiti bu konudaki ilk adımdır. Kars’ınkendine özgü değer ve fırsatlara sahip olduğu ve bu fırsatların doğruşekildekullanılması, yerel ölçekteki ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlayacaktır. Üretken belediyecilik vizyonuyla ortaya koyduğumuz projeler kaynaktüketendeğil kaynak üreten ve kendi kendini finanse eden yatırımlar olacaktır. Böyleliklesağlanacak iş imkânlarıyla istihdam artacak, özellikle dar gelirli ve dezavantajlı ailelerdeki bireylerin çalışarak, emek vererek aile ekonomilerinekatkı sağlamalarına imkân oluşturulacaktır. “Afet ve Krizlere Hazırlıklı”, “Çevre Dostu Güçlü Şehirler” vizyonumuzladepremve diğer doğal afetlerin çevre ve yaşam üzerindeki tehditlerini ortadankaldırmak için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlenerek, ertelenemeyecektopyekûn bir mücadele başlatılacaktır. Şehrimizin konut stokundan, altyapı ve trafik düzenlemelerine kadar tümekolojik ve yeşil şehir altyapısı yeniden ele alınacaktır. Şehrimizde imar veinşaişleri yapılırken tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri korumak önceliğimizolacaktır. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacaksosyal donatı alanlarının yapılması da üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur. İmar planlarında hem tarihî değere sahip yapıların korunmasına hemdeyeni yerleşim alanlarının şehrin kültürel dokusuna ve ruhuna uygun şekildeinşaedilmesine hassasiyet gösterilmesi önceliklerimiz arasındadır. “Çevrecilik Milliyetçiliktir” anlayışıyla belediye olarak yürüteceğimiz tümişvehizmetlerimizin her aşamasında çevreye yönelik azamî ölçüde hassasiyet gösterilecektir. Ortaya koyduğumuz tüm projelerin çevre dostu olmasınavedoğal dokunun korunmasına özen gösterilmiştir. Gerçekleştirmeyi planladığımızyapıların güneş enerjisi gibi çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarıyladonatılması hedeflenmektedir. Prof. Dr. Ötüken Senger, Kars'ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirecek, şehrimize modern ve sürdürülebilir projeler kazandıracak bir vizyoniledonanmıştır. Kendisi, Kars'ın kültürel zenginliklerini koruyarak, ekonomisini güçlendirip, engelli kardeşlerimize, kadınlarımıza ve gençlerimize dahafazlaistihdam sağlayacak projelere öncelik vererek şehri kalkındırmak içinelindengeleni yapacaktır. Prof. Dr. Ötüken Senger'in temel prensiplerinden biri, toplumsal uyumuveadaleti sağlamaktır. Şehrimizin tüm kesimlerini kucaklayacak, eşitlikilkesini gözeterek adaletli bir yönetim anlayışını hayata geçirecek ve Kars'ı dahayaşanabilir bir yer haline getirmek için adımlar atacaktır. Prof. Dr. Ötüken Senger, Kars için büyük düşünüyor ve kentin ihtiyaçlarınauygun yenilikçi projeler sunuyor. Alt yapıdan üst yapıya, turizmden ekonomiye, kültürden sanata, eğitimden sağlığa kadar geniş bir yelpazedeki projeleriyleKars'ı daha da ileri taşımayı hedefliyor. Şehrimizi modern bir yaşamstandardınakavuşturmak için kolları sıvayan Prof. Dr. Ötüken Senger, uzmanekipleri, kararlılığı ve enerjisi ile Kars'ı her alanda Öncü Şehir yapmaya geliyor. Prof. Dr. Ötüken Senger, Karslı hemşehrileriyle el birliği yaparak şehri dahaileriye taşıyacak bir liderdir. Birlikte daha güçlü, daha yaşanabilir bir Karskentyaşamına adım atmak için 31 Mart’ta Prof. Dr. Ötüken Senger’e destekverin, hep birlikte büyük başarılara imza atalım! Kars’ı geleceğe taşımak için güçlü bir lider, Prof. Dr. Ötüken Senger! 31Mart’tahep birlikte güçlü yarınlara ulaşmak için oy kullanın! Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ninifadebuyurdukları üzere; Ayırmadan, ayrışmadan, Türkiye için canla başla çalışacağız. Birliğin gücüyle, herkes için, herkese göre belediye diyeceğiz. Genelden yerele birliği, ülkede, yönetimde dirliği, BİRLİĞİN GÜCÜYLE başaracağız. İstikrar ve hizmet için, uyumlu yönetimle umutlu geleceğe muhakkak ulaşacağız.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.