• ötüken kars

HER GÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN YİNE BİRLİKTEYİZ

BAŞKAN ALTUN HER GÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN YİNE BİRLİKTEYİZ

12 Mayıs 2020 08:10

HER GÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN YİNE BİRLİKTEYİZ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Başkan Altun'dan Engellilere ziyaret. Kars'ın Selim ilçe Belediye Başkanı Coşkun Altun, "Engelliler Haftası" münasebetiyle bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Altun, Selim ilçesinde yaşayan engelli vatandaşları ve ailelerini ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Başkan Altun engelliler haftası nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; Doğuştan olabileceği gibi yaşamımızın herhangi bir döneminde fizyolojik veya psikolojik olarak sakatlık veya engellilik durumu ile karşılaşabiliriz. Bu durum yaşam standartları açısından çeşitli zorluklara sebebiyet verebilir ancak muhakkak ki en üzücüsü, toplum tarafından yeterli desteği görememek, hatta ötekileştirilmektir.
Oysaki engelli bireylerimize ve onların ailelerine el uzatmak, yüklerini hafifletmek, sosyal yaşamda yan yana, omuz omuza durabilmek hepimizin vicdani sorumluluklarından biridir. Farklılıklarımızın aramızda uçurumlar değil yeni diyaloglar açmasına vesile olabilmektir görevimiz.
Altun; Selim Belediyesi olarak bizler de bu bilinç doğrultusunda, engelli bireylerimizin şehir yaşamında rahat hissedebilmesi, her türlü imkân ve hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalarımızı yürütüyor; Sosyal hayat ve iş hayatında birlikte hareket ediyoruz. Bu bilincin sürdürülebilir olması ise, kuşkusuz ki toplumun tüm kesimlerinin aynı farkındalığa sahip olmasına bağlıdır.
Engelli bireylerimize sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşabilmenin hepimizin insani bir ödevi olduğuna inandığımı yeniden ifade ediyor; Engelliler haftası vesilesiyle tüm engelleri beraberce aşabileceğimiz sağlıklı günler diliyorum dedi.
 











Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.