“Gemli Tabya” Otel Olacak! Bu Proje Ne Oldu?

11 Ağustos 2022 10:55

“Gemli Tabya” Otel Olacak! Bu Proje Ne Oldu?

KARS PUSULA / ADEM ALP

Butik Otel Projesine Sahip Tabya Ahır olarak kullanılıyor. Kars’ta geçmişi yüzyıllar ötesine dayanan ve çoğunda Türk izleri taşıyan tabyalar, içler acısı durumlarından kurtarılarak günyüzüne çıkarılacaktı ancak olmadı. 
Dönemin Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından gündeme getirilmişi ve yeniden hayata turizm amaçlı kazandırılmak üzere Kanlı Tabya’nın Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi olarak turizme kazandırılmasının ardından Gemli Tabya’nın da Valilikçe hazırlanan ‘Revize Restorasyon Projesi’ Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kabul edilerek geçmişti. 
Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan projesi geçen Gemli Tabya’nın 12 odalı butik otel ve seyir cam teraslı muhteşem bir yapı ortaya çıkacaktı. Ancak Vali Rahmi Doğan’ın Hatay iline Vali olarak atanmasından sonra tabya için hazırlanan proje de rafa kaldırıldı. 
Dönemin Kars Valisi Rahmi Doğan'ın, yakinen takip ettiği Gemli Tabya, ‘Revize Restorasyon Projesi’ ile hayat bulacaktı. İhalesinin yapılması planlanan Gemli Tabya, 12 odalı butik otel olarak Kars turizmine hizmet verecekti ancak şimdi bölgede bulunan hayvan sürülerine ahır olarak hizmet vermekte. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
KARS 36 36 11 Ağustos 2022 16:30

Rahmi Baba Gitti.... Adı Kaldı... yazık değilmi bu proje de mi? çöp oldu... yazık çok yazık.