Gazi Mustafa Kemal Atatürk 84. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

10 Kasım 2022 18:25

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 84. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümü nedeniyle Kars'ta tören düzenlendi.
Kars Valiliği tören alanında bulunan Atatürk heykeli önünde düzenlenen anma töreninde, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Atatürk anıtına çelenk sundular. Ardından Atatürk’ün 84 yıl önce ebediyete intikal etiği o an olan saat 09.05’te, il genelinde 'Ti' sesi eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Atatürk'ü anma etkinlikleri, daha sonra Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam etti. Burada da iki dakika boyunca Atatürk'ün kendi sesinden 10 Yıl Nutku eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması devam etti. Atatürk'ün Biyografisi, şiirlerin okunması, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler dinletisi program sona erdi.
Düzenlenen anma törenine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Vali Yardımcıları Muhammed Furkan Tuna, Muhammed Enes Çıkrık, Ramazan Taşkın,  siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.