EMAD-DER İstanbul Kartal'da Miting yapacak

20 Ocak 2024 19:42

EMAD-DER İstanbul Kartal'da Miting yapacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

Emeklilikte Adalet Derneği'den (EMAD-DER) Kars İl Temsilcisi Zühal Akgün Arpacı yaptığı açıklamada; 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için büyük bir mağduriyet oluştuğunu söyledi. 8 Eylül’den bir gün, bir ay sonra sigorta girişi olanların erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl emeklilik için beklemek zorunda kalacaklarına işaret etti.
Kars İl Temsilcisi Zühal Akgün Arpacı, şunları söyledi: "03/03/2023 tarihli 7438 sayılı EYT Yasası ile ; 8.9.1999'dan sonra işe girenlerle, önce giren SGK’lılar arasında emeklilik hakkına ulaşmada var olan iki (2) yıllık fark, bir anda erkeklerde 17, kadınlarda 20 yıla çıkmıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşılmayan bir uygulamaya imza atılmıştır. Bu tarihten önce işe başlayanlar 38-43 yaş aralığında 5000 - 5975 prim günleriyle emekli olabilirken , sadece bir (1) gün sonra işe başlayanlar, aynı hatta daha büyük yaşlarda olup 7, 8, 9, 10... binli prim günlerine sahip ken ancak 58/60 yaşlarında emekli olabilecektir. Sizler de ulusal kanal ve basında son zamanlarda sıkça çıkan haberlerden bu mağduriyetin ne kadar büyük bir adaletsizlik duygusu yarattığını ve çalışanların kendilerini ötekileşmiş ve dışlanmış hissettiğini gözlemlemişsizdir Tüm yerel basın mensuplarını bu mağduriyet karşısında toplumu bilinçlendirmek adına 21 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Kartal Miting Alanında Saat 14:00 da düzenleyeceğimiz mitingimize davet ediyoruz. Tüm mecralarda haklı davamızı anlatmaya, yasal ve hukuki çerçevede de bu mücadelenin içinde olarak faaliyetimizi sürdürmeye devam edeceğiz." Dedi.
Arpacı, Bu haklı davamızda adaletin sağlanması için siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın yanımızda olup, sesimizi duyurmamızda destek vereceğinizi temenni ediyoruz.   

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.