Eğitim Öğretim İstiklal Marşı ile başladı

H.Düzenleme : 11 Ocak 2021 20:57
H.Ekleme 11 Ocak 2021 21:02

Eğitim Öğretim İstiklal Marşı ile başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars ile birlikte 81 ilde tüm okulların bahçesinde bayrak töreni eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, şube ve ilçe müdürleri ile okul müdürleri, İstiklal Marşı eşliğinde Bayrak töreni ile güne ‘merhaba’ dedi.

Eş zamanlı olarak saat 10.00’da TRT EBA üzerinden eğitim gören öğrenciler de evlerinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene katılan Müdür Acay gazetecilere yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un talimatları doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi ilimizde de eş zamanlı olarak haftanın ilk günü olan Pazartesi sabahı saat 10.00’da İstiklal Marşı’mızı hep bir ağızdan okuduk. Aynı zamanda eskiden olduğu gibi Cuma günü haftanın bitiş saatinde  de İstiklal Marşı’mızı okuyacağız. Bizler de Milli Eğitim camiamız olarak müdür yardımcılarımız, okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımız ile bilikte İstiklal Marşı’mızı hep bir ağızdan okuduk. Ben de İl Milli Eğitim Müdürü olarak Kız Meslek Lisemizde okul müdürümüz ve yardımcılarımız ile birlikte İstiklal Marşı’mızı tek bir ağızdan söyleyerek bayrağımızı göndere çektik. Bu uygulamayı il genelindeki tüm okullarımızda hayata geçirdik.  Bilindiği gibi Koronavirüs salgını  nedeniyle evlerde TRT EBA üzerinden canlı derslerimiz öğretmeler tarafından veriliyor. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da eş zamanlı olarak saat 10.00’da TRT EBA eğitimi alan öğrencilerimiz de İstiklal Marşı’mızı evlerinde okumuş oldular.” dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.