• ötüken kars

"Dijital Tır" Kars'ta

22 Eylül 2021 16:21

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının “Dijital Tır”ı Türkiye turu kapsamında Kars’ta ziyaretçilerine kapılarını açtı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlattığı "Dijital Tır"ı Türkiye turu kapsamında bugün Faikbey Caddesi Kent Meydanında kapılarını ziyaretçilerine açtı. “Sanal manken”, “sihirli ayna deneyim alanı”, “harekete duyarlı ekran”, “Yeşil perde deneyimi”, “3 boyutlu sanal kutu” gibi alanlar bulunan tırı ziyaret eden vatandaşlar, en çok yeşil perde ve 3 boyutlu sanal kutu deneyimine ilgi gösterdi. 
Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz, Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek’te "Dijital Tır"ı ziyaret ederek tır hakkında ilgililerden bilgi aldılar. 
Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek’te İHA’yı yaptıkları hareketlerle yöneterek uçan cisimleri havada yakalamaya çalıştılar. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekranla da ileri teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Bu alanda ziyaretçilere Türkiye'nin milli gururu insansız hava aracı (İHA) ile uçuş deneyimi imkanı sağlanıyor.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.