CHP KARS İL BAŞKANLIĞINDAN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

29 Ekim 2022 20:31

CHP KARS İL BAŞKANLIĞINDAN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı Cumhuriyetin 99'cu kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenledi.
CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı ile partililerin katıldığı kutlama programında, Kars Valiliği önünde bulunan tören alanındaki Atatürk anıtına İl Başkanı Taner Toraman tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Saygı duruşu İstiklal Marşı okundu. 
CHP İl Başkanlığı tarafından Valilik önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Başkan Toraman şu ifadeleri kullandı; Çok kıymetli Hemşehrilerimiz; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da bizlere miras olarak bırakmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz. Halkımız için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar vermiş, Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'i ilan etmiştir. Bugün, dünyada emsali olmayan kahramanlıklar ve mücadeleler sonrasında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan ve bizlere emanet edilen, en değerli varlığımız Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümünü kutlama onurunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Özgürce düşünen, özgürce karar veren, yasalar önünde eşit, seçme ve seçilme hakkı olan bireylerin içinde yaşadıkları toplumu ilgilendiren her konuda kendi kararlarını verebilmesinin adıdır Cumhuriyet…
Başkan Toraman; Bilimin ışığında aydınlanmadır. Kadının özgürlüğü, çocuğun istikbalidir. Bir köy çocuğunun Cumhurbaşkanı olabilmesidir Cumhuriyet… Mustafa Kemal Atatürk, 
 Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak sadece cephede savaşmak değildir diyor. Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır. Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma” mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir.
Ulu Önder’in, “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz” uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Oysa ülke ekonomimizin bugün içinde bulunduğu tablo, Atatürk’ün uyarısının aksine üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenilmesinin sonucudur. Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz bu ağır ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve cumhuriyeti kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.
Değerli Hemşerilerimiz; Cumhuriyetimiz, yaşamımızın ve onurumuzun siyasal simgesidir. Ülkemizin hiç batmayan güneşi Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün sonsuza değin bağımsızlığıyla yaşayacak yapısı ulusumuzun en görkemli değeridir. Günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve lâik cumhuriyet karşıtlarının kimler ve nerelerde olduklarını bilirsek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi korumanın önemini ve anlamını daha iyi kavramışız demektir. Bu erdem hepimizi onurlandıran bir niteliktir, övünç kaynağıdır.
Cumhuriyet büyük ulusumuzun varlık ve kimlik değeridir. Yapısına en uygun siyasal düzen olarak benimseyip koruduğumuz bu siyasal düzen geleceğimizin de güvencesidir. 99. yıldönümünü kutlama mutluluğu hepimizin göğsünü kabartan, gelecek koşumuzun gücünü artıran bir duygu coşkusudur.
 Bu duygu ve inançla 99'uncu yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaş Önderlerini, şehitlerimizi ve kahramanlarımızı da rahmetle anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.'' Dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.