Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

18 Mart 2023 16:58

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Milletimizin bağımsızlığı ve yenilmezliğinin tüm dünyaca tescil edildiği, Milli Mücadelemizin ilk ateşinin yakıldığı, Çanakkale Zaferinin 108. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni düzenlendi. Kars Şehitliğinde düzenlenen törene; Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taştın, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, protokol üyeleri, STK temsilcileri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri katıldı. Şehitlik anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna şehitlik özel defterini imzaladı.
Vekili Muhammed Furkan Tuna şehitlik defterine duygularını;
“ Aziz ve kahraman şehitlerimiz; Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız uğruna canları pahasına göğsünü düşmana siper eden siz aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız. Sizler, ay yıldızlı şanlı al bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, huzurlu bir toplumda, birlik-beraberlik içinde kardeşçe yaşayabilmemiz uğruna canlarınızı feda ettiniz. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir. Sizler, yüce Allah katında ve aziz milletimizin gönlünde en yüce mertebeye eriştiniz. Aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimizin bekasını ve milletimizin birlik-beraberliğini koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatanımızı, milletimizi, devletimizi, bayrağımızı ve bizleri millet yapan değerlerimizi koruma uğrunda bizlere ilham kaynağı olan şehadet ruhunu ilelebet yaşatmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yürekten haykırıyoruz. Biliniz ki; ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye'yi bölemeyecek, ezanımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, bu aziz millete boyunduruk vuramayacak, devletimizi yıkamayacak, ay-yıldızlı şanlı al bayrağımız dünya durdukça semada dalgalanmaya devam edecektir. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şiarıyla her karışını temiz kanlarınız ile suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz. 
Ruhunuz şad olsun…”
Şeklinde ifade etti.
Kars Şehitliği’ndeki tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından şehit mezarlarının; Vekili Muhammed Furkan Tuna ve diğer protokol üyeleri tarafından ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi.  Kars Şehitliğindeki törenin ardından Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı, Kars Milletvekilleri 65. Hükümet Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın mesajının okunması, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Baday ve 14. Mekanize Tugay Komutanlığından Teğmen Talha Berkay Kara’nın günün anlam ve önemi belirten konuşması, 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencileri Rabia Ukşal ve Muhammed Emin Çelebi tarafından şiir okunması, 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Çanakkale Destanı oratoryosu ve Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sunduğu koro dinletisi ile sona erdi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.