BÜYÜK ZAFER’İN 101’İNCİ YILI KARS'TA TÖRENLE KUTLANDI

30 Ağustos 2023 19:53

BÜYÜK ZAFER’İN 101’İNCİ YILI KARS'TA TÖRENLE KUTLANDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümü ve Zafer Bayramı, Kars’ta kutlanmaya başladı. Kutlamalar çerçevesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Vali Polat, Tuğgeneral Yenilmez ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın tebriklerin kabulüyle devam etti.
Hükümet Konağı önünde devam eden programda Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez askeri araçla halkı selamlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Törende günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Düzenlenen tören resmi geçit töreninin geçişiyle sona erdi.
Protokol üyeleri Kars Şehitliği'ni ziyaret etti.
Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, aziz milletimizin tüm dünyaya bağımsız yaşama kararlılığını ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle protokol üyeleri Kars Şehitliği'ni ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda saygı atışı yapıldı. Daha sonra Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Şehitlik Defterini imzaladı. Şehitlik Müzesini gezen protokol üyeleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, duanın ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.