Bunlarıda mı Görmüyorsunuz?

07 Ekim 2021 18:39

Bunlarıda mı Görmüyorsunuz?

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’a ara sıra gelen Kars’ta olup bitenden bi haber olan, Kars ile ilgili gündemi Kars’ın yerel sitelerinden telif hakkı almadan kullanarak takip etme şansı bulunan Seyfettin Düzçay, soru işaretini uyandıran bir haberi manşetine taşımış.
Kendisine ait, bir haber sitesinde ve sosyal paylaşım hesaplarında, ‘oradan buradan telif hakkı ödemeden, emek sarf etmeden kullandığı haberlerle’ kaleme aldığı, ya da birileri tarafından servis edilen, “Vatandaş Ahmet Arslan’a seslendi diğer ilçeler üvey mi?” başlıklı haber Kars’ta vatandaşlardan tepki gördü.
Dolayısıyla internet ortamında dolaşan bu yazı Kars’ta vatandaşların da tepkisine yol açtı. Vatandaşlar;  milletvekilliği ve bakanlığı döneminde yüzlerce yatırımın Kars'a getirilmesini sağlayan, Kars milletvekili 65. Hükumet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, hiçbir ilçeyi bir birinden ayırmadığını dile getirdiler. Kulaktan dolma dedikodularla başka bir şehirde Karslılara ses olmak gazetecilik olmuyor diyen vatandaşlar, Düzçay'ın bunu kendi ilçesi olan Digor’a yapılan hizmetleri görüp kabullenecek bir erdeme sahip olmadığını vurguladılar.
Yaklaşık 10 gün önce Kars’a gelerek birçok ilçeyi gezdiğini ve vatandaşlarla görüştüğünü ileri süren Seyfettin Düzçay’ın kimlerle görüştüğü kayıt altına alınıp paylaşılsaydı eğer, manşete taşınan haberin doğruluğu tartışılmaz, vatandaşın sitemi de kabul görürdü. Ayrıca bu haberin birileri tarafından 3-5 lira karşılığında yaptırıldığı iddiası da cabası..
Kahvede, lokantada, çay ocaklarında ve kuaförlerde vatandaşlar ile yapmış olduğumuz konuşmalarımız sonucunda: “Vatandaşlar Ahmet Arslan'a sitem ediyor” diyen Düzçay'a vatandaş Arslan’a sitem etmiyor, sevgi gösteriyor, görmek istersen seni Kars’a davet ediyoruz diye de açık bir davette bulundular. Vatandaşlar ayrıca, 65. Hükumet UDH Bakanlığı görevini yürüten Kars milletvekili Ahmet Arslan’ın Kars Vadisi Projesi, Lojistik Merkez, Gençlik Merkezi, Havaalanı 2’inci pisti,  sıcak asfalt yollar, yolları bir birlerine bağlayan viyadükler, Digor’dan geçen Kars-Digor-Iğdır Karayolu, Sarıkamış’ta Ay Yıldız Tören Alanı, Harp Tarihi Müzesi, Organize Besi ve bütün ilçelerin merkez yol ve kaldırımları gibi.
Öte yandan Akyaka, Arpaçay, Sarıkamış, Kağızman, Susuz, Digor ve Selim ilçe Belediye Başkanlarını dinlemiş olsaydınız, ilçelerine gerek bakanlığı ve gerekse de milletvekilliği döneminde Ahmet Arslan'ın ne gibi katkıları olduğunu öğrenmiş olurdunuz.
Şimdi biz haberciliğin gerektirdiği ve tarafsız bir habercilik adına bu haberimizi kamuoyuyla paylaşmak istedik.
Kars’a yılda bir kez aile ziyaretine gelen ve “gazetecilik” kimliği altında kalemşörlük yapan bazı kişiler her ayın en az beş on gününü Kars’ta geçiren ve Kars’a her geldiklerinde yeni yatırım ve projelerden söz eden Milletvekillerine ayakları yere basmayan iddialarla sataşmaya çalışıyor. YAZIK...


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.