BUGÜN SIRA ONLARIN

KARS'TA BUGÜN SIRA ONLARIN

15 Mayıs 2020 13:39

BUGÜN SIRA ONLARIN
KARS PUSULA / ADEM ALP

 Kars'ta 15-20 yaş arası gençler kısıtlamaya verilen aranın keyfini çıkardı.
Sokağa çıkma kısıtlamaları 4 saatliğine kaldırılan 15-20 yaş arasındaki gençler, kentte dışarı çıkarak güneşli havanın tadını çıkarttı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına kısıtlama gelen ve yaklaşık 2 aydır evlerinden dışarıya çıkamayan 15-20 yaş altındaki milyonlarca genç saatler 11.00’ı gösterdiğinde sokaklara akın etti. Kars’ta da sokağa çıkan gençler kısıtlamaya verilen aranın keyfini çıkardı.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan geniş çaplı önlemlerden birisi de 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kısıtlaması oldu. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte bazı yasaklarda esnetilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde önce 65 yaş ve üstü vatandaşlar daha sonra 0-14 yaş arası çocuklar için uygulamaya konulan sokağa çıkma izni, bugün de 15-20 yaş arası gençler için uygulandı. 
Maske takıp sosyal mesafeyi kuruyan gençler yetkililere teşekkür ederek, “4 saatliğine de olsa dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadık. Havanın güneşli olması da bizim için çok iyi oldu. Hem temiz hava alıyoruz hem de arkadaşlarımızla görüşme fırsatı bulduk. Maske takma kuralına riayet ederek sosyal mesafeyi koruyoruz. Büyüklerimizden de kurallara uymasını istiyoruz.” dediler.


























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.