Başkan Yılmaz; SGK ve BAĞ-KUR primler esnafın belini büküyor

06 Ağustos 2022 09:07

Başkan Yılmaz; SGK ve BAĞ-KUR primler esnafın belini büküyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Onur Yılmaz, Esnafımız 2 yıldır çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Özellikle Koronavirüs pandemi salgınından dolayı aylarca işyerleri kapalı kaldı ve esnaflarımızın kimi iflas, kimi ise borçlanıp sıkıntıya girdi. Esnafımız, şuanda BAĞ-KUR primlerinin 2 bin liranın üzerinde olması. İşçi maaşlarının artması, elektrik, doğal gaz, kira ve banka kredileri derken adeta borç batağına saplanmış durumda.
Başkan Yılmaz; "Kars’ta, vatandaşa hizmet veren işletmelerimiz SGK ve BAĞ-KUR borçlarını ödeyemiyor. Bu nedenle SGK ve BAĞ-KUR borçlarında yapılandırma ve ya pirim tutarlarının aşağı çekilmesi gerekir. Kış mevsiminin uzun olduğu ilimizde özellikle doğal gaz ve elektrik faturaları da yüksek miktarda gelmekte. Esnafımız, işyerinde bir kişi çalıştırıyorsa, onun sigortası ve asgari ücret maaşı hele birde işyeri kira ise, o zaman o esnafımız işyerini kapatmamak için adeta çırpınıyor" dedi.
Yılmaz; "Son bir yıldır hayatın her alanında kullanılan her şeye yüzde yüz zam oranı uygulanıyor. Hal böyle olunca yetkililerin biran evvel SGK ve BAĞ-KUR primlerini makul bir fiyata çekmeleri ve bankalara olan kredi borçlarına kolaylık sağlamaları gerekmektedir. Yoksa esnafımızın artık zam ve kredilerle mücadele edecek gücünün kalmadığını açıkça söylemek isterim."

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.