Başkan Tekçiler, TSE olmayan ürünleri almayın

26 Şubat 2022 09:03

Başkan Tekçiler, TSE olmayan ürünleri almayın

KARS PUSULA / ADEM ALP

TSE olmayan ürünleri almayın. Merdiven altı elektrik ve elektronik ürünlerin satışına izin vermeyeceğiz. Kars Radyo TV Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Oruç Tekçiler, yaptığı açıklamada; Kars’ta “merdiven altı” tabir edilen kaçak ürünlerin satışına artık izin vermeyeceğiz dedi. 
Başkan Tekçiler; Radyo TV Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Olağan Genel Kurulunu 13 Şubat’ta yapmış olduğumuz seçimle tamamladık. Hayırlısıyla bu yıl inşaat sezonu kısa süre sonra başlayacak. Ancak vatandaşlarımızdan ve inşaat yaptıracak olan firmalardan rica ediyoruz, maliye kayıtlı olmayan ve ticari belgesi bulunmayan yerlerden elektrik ve elektronik ürünlerini almasınlar. Halkımızdan ricamız lütfen TSE bandrolü olmayan hiçbir ürünü almasınlar. Kars İl Elektrik dağıtım kurumu, Kars belediyemiz ve ilgili kurumlarla da yapacağımız görüşmelerde projeci olmayan, işletme veya maliye kaydı bulunmayan, ‘merdiven altı’ tabir edilen kayıt dışı yerlerin proje ve onay yetkisi olmayanların,  elektrik malzemelerinin satışına izin verilmemesini ve yapı denetim firmalarının da bu konuda kontrollerinde, TSE ’siz ürünlere müsaade etmemeleri konusunda desteklerini alarak, denetim ekipleri oluşturacağız. İnşaat yapı firmalarından ricamız, lütfen maliye kaydı bulunmayanlardan alış-veriş yapmasınlar. Vergisini veren esnafımız, kalitesiz ürün satmaz. Bizler oda olarak üyelerimizin iş yerlerini kontrol etmekteyiz, üyelerimizin iş yerlerinde tek bir kalitesiz ürün bulunmamaktadır. 
Başkan Tekçiler, “Halkımızdan ricamız şehrimiz esnafından ve esnaflarından alış-verişinizi yapın. Bizim esnafımız bu şehirde yatırım yapmıştır. Onlara destek olmakta bizlerin ve sizlerin görevidir. 2022 yılı inşaat sezonu yaklaşmakta inşaat yapacak olan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak isterim, şimdiden ihtiyaç duyduğunuz ürün ve malzemelerinizi alın. Her geçen gün fiyatlar artmakta, sezonun başlaması ile birlikte fiyat artışları da yaşanacaktır.” İfadelerini kullandı.” 


 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.