Başkan Subutay Kılıç, 2023 Yılında Zam Olacak

17 Aralık 2022 09:08

Başkan Subutay Kılıç, 2023 Yılında Zam Olacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

4 TL’den satılan Ekmek 2023 yılında zam bekliyor. Kars Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç yaptığı açıklamada, 2023 yılında gönül isterdi ki ekmek zammı olmasın, ancak bir zam olacak. Şuanda hayat şartları esnafımızı o kadar zorladı ki, şuanda ekmek ve lokanta maliyetleri o kadar yükseldi ki esnafımız şuanda bunun altında eziliyor dedi. 
Başkan Kılıç; “Esnaflarımızın dayanacak gücü kalmamıştır. Aylık 4 bin ila 5 bin TL doğal gaz faturası ödeyen işyerleri bugün 12 bin TL ile 15 bin TL, 20 bin TL fatura ödeyen ise bugün 50 bin TL fatura ödemekte bu nedenle esnafımızın maliyetlerin üstesinden gelmesi çok zor. Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılarımızın en büyük giderlerinden olan Mazot, Doğal Gaz ve Elektrik giderleridir ve hakikaten bu giderlerin altında eziliyoruz. 2023 yılının Ocak ayı itibarıyla SGK ve BAĞ-KUR zammı da olacak. Devletimizin esnafımıza SGK desteği sunması lazım, maaş ve SGK biz ödüyorsak en azından SGK’nın vergisini devletimizin karşılamasını istiyoruz.” 
Kılıç; “Şuanda en büyük beklentilerimizden biri olan, SGK ve BAĞ-KUR borcu bulunan esnaflarımızın borçlarının faizleri biran evvel silinmeli ve bu borçlar uzun vadede yapılandırılmalıdır çünkü şuanda esnafımız korkunç bir durumda zarar etmekte. Devletimizin esnafımıza kredi imkanları tanımalı, sadece esnaf kefalet kooperatifinin verdiği kredilerle bu işler yürümüyor. Esnafımız kooperatiflere gidiyor kredi almak için orada sıra çok sıra bekliyor. İsteriz ki bütün bankalar kredi imkanı tanısın az faizle uzun vadeli kredilerin esnafımıza sağlanması gerekir. Türkiye de en son zam yapan Kars Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılarıdır. Ülke genelinde ekmek fiyatları 5 TL’nin üzerinde ama bizim ilimizde 4 TL olarak satılmakta. Biz bu fiyatı ile gidebileceğimiz yere kadar gitmek isteriz ama gelen zamlar artık esnafımızı tamamen zora sokmuştur.” İfadelerini kullandı. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.