Başkan Bakırhan Türkiye’de en son zam yapan il Kars

29 Temmuz 2022 17:23

Başkan Bakırhan Türkiye’de en son zam yapan il Kars

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta Fırıncılar ve Lokantacılar Odası tarafından ekmeğe zam yapıldı. 3 TL olan 210 gram ekmek 4 TL’den satılmaya başlandı. Emek fiyatlarına yapılan zamla ilgili Kars Esnaf Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan açıklamada bulundu.
Başkan Bakırhan; “Bildiğiniz gibi ülkemizde Un sıkıntısı yaşanmaktaydı. Un’un torba fiyatı 520 TL olunca ister istemez zamda kaçınılmaz olduğu ve Kars zammı en geç uygulayan il. Sayın Valimiz Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün de talimatları doğrultusunda iki ay gecikmeli zam verildi. Diğer iller bizim ilimizden önce zam uygulamış ve ekmek fiyatları 4 TL fiyatını aşmıştı. Kars’ta ise vatandaşlarımızın ekonomik durumu göz önünde bulundurularak zam uygulaması geç yapıldı. Ekmek zammı sadece un fiyatları ile alakalı değil bilindiği gibi doğal gaz, elektrik, su gibi ürünlerinde fahiş fiyatta artması ile birlikte ister istemez esnaf zor durumda kalmıştı. Tabi ki yapılan zamlar çare değil, bizde biliyoruz vatandaşlarımızın zor durumda olduğunu, küçük esnafın zor durumda olduğunu ve bir ürün ne kadar artarsa kar amacının da o kadar düştüğünü ve bu nedenle istem dışı bu zammı vermemiz gerekiyordu, esnafımız ayakta kalabilsin diye zam yapıldı dedi.”

Bakırhan, “Zam oynamaları sadece ekmek fiyatlarında değil, akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle bu artış tüm ürünlere yansıdı. Ülkemizde artış görmeyen hiçbir ürün kalmamıştır. Bundan sonra ise ümidimiz inşallah zam olmaması ve hem halkımız hemde esnafımız rahat bir nefes almasıdır. Çünkü ülkemizin durumu göz önünde Sayın Cumhurbaşkanımızı da açıkladığı gibi enflasyonda bir düşüş bekliyoruz. Ancak zam alan her türlü ürün aldığı zam fiyatları ile sabitlenir diye düşünüyorum açıklamasında bulundu.”
Pazar günleri fırınların kapalı olması konusunda ise ESOB Başkanı Bakırhan, “Vatandaşlarımız Pazar günleri haklı olarak bayat ekmek yemek istemiyor, yani ekmek ücretini ödeyen vatandaşımız karşılığında da sıcak ekmek isteyecek. Bu konuda önümüzdeki günlerde Fırıncı esnafımız ile bir görüşme yapmayı planlıyoruz ve fırıncılarımız ile esnafımız arasında bir köprü olmaya çalışacağız, inşallah aklıselim bir karara varırız hem fırıncı esnafımız hemde vatandaşlarımız memnun kalırlar” ifadesini kullandı.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.