Başkan Bakırhan, Kars Esnafına İndirim Uygulansın!

04 Şubat 2023 09:26

Başkan Bakırhan, Kars Esnafına İndirim Uygulansın!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan, esnaflara elektrik ve doğal gaz indiriminin yapılması, doğal gaz ile elektrik sistemlerinde esnaflar ticarethane statüsünden çıkartılması gerektiğini aksi taktirde iki üç kat yazılan doğal gaz ve elektrik faturaları esnafa kepenk kapattıracaktır dedi.
Kars ESOB Başkanı Bakırhan; “Kış koşullarının ağır olduğu bir memlekette yaşamaktayız. Şuan esnafımız ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük sıkıntı yaşamakta. Bildiğiniz gibi bu ekonomik krizin getirdiği zamlar elektrik tüketiminde de esnafımızı zora sokmaktadır. Bugün bizim küçük esnafımız zor şartlarda hizmet vermekte, küçük esnaflarımızın elektrikleri ticarethane olarak geçmekte bu nedenle elektrik faturaları kira bedellerini geçmektedir dedi.”
Başkan Bakırhan; “Bizim hükumetimizden isteğimiz esnafımızı ticarethaneden çıkartıp özel bir statüde esnafımıza uygun elektrik ve doğal gaz sağlayarak esnafımızın ayakta durmasına yardımcı olmasıdır. Özellikle bizim memleketimiz gibi kış şartlarının ağır olduğu bir memlekette bu ciddi bir gelir kaybına neden olmaktadır. Şehrimizin bel kemiği olan küçük esnaflarımızdır. Bu esnaflarımızın da ayakta kalması için doğal gaz ve elektrik sisteminde ticarethane olmaktan çıkarılmalıdır.” Açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.