Başkan Bakırhan, Esnaflarımız %1 KDV uygulamasını başlattı

25 Şubat 2022 20:30

Başkan Bakırhan, Esnaflarımız %1 KDV uygulamasını başlattı

KARS PUSULA / ADEM ALP

 Bakırhan, gıdadaki KDV indiriminin şehirdeki tüm bakkal esnafı uygulamaya başladığını belirterek, zincir marketlerdeki indirim aldatmacasına karşı da vatandaşı uyardı.
Kars Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Murat Bakırhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren %7’lik KDV indirimi uygulaması başlamıştır. Bu kapsamda şehrimizde tüm bakkal esnafları da indirim oranlarını hemen raflara yansıtarak indirimi uygulamıştır. Her zor dönemde vatandaşımızın yanında olan bakkal esnafı, yine üzerine düşeni yapacak lakin kar oranlarında büyük düşüş yaşanacaktır. Üretici firmaların zamlara devam etmesi en çok biz esnafları etkilemektedir. Yani KDV oranı vatandaşımızı azda olsa rahatlatacak ama esnafımız için aynısı olmayacaktır. Önemli olan üretim yapan firmaların zam geçişlerini durdurmasıdır. Ayrıca sadece temel gıdada değil, tüm gıda ve temizlik ürünlerinde KDV oranının aynı olması gerekiyor. Esnafımızın bu yönde olan beklentisini üst kuruluşlarımıza ilettik dedi.
Başkan Bakırhan; Piyasada kur sabitlenmiş durumda iken hala üretici firmalar ürünlerine zam yapmaya devam ediyor. KDV indiriminden dolayı bakkal az kar edecek ama mesele bizim indirime gitmemiz değil, üretici firmaların zammı durdurmasıdır. Biz artık zamlara yetişemiyoruz ve üzerine ekleme yaparak işimizi döndürmeye çalışıyoruz.  Yine bu süreçte gördük ki, zincir marketler KDV indiriminde bile yeni aldatmacaya başladı. KDV indirimi uygulanmadan saatler öncesinde ürünlerine zam yapan zincir marketler, KDV uygulamasıyla fiyatı düşmüş gibi göstermeye çalışıyor.  Birde indirime gidildiğini vatandaşa süsleyerek anlatmaya çalışıyor. Vatandaşımız zincir marketlerin oyunları biliyor ve görüyor. Bu süreçte fırsatçılığa geçit verilmemesi için vatandaşlarımızdan indirim aldatmacalara karşı dikkatli olmasını, alışveriş yaptıktan sonra fişlerini kontrol etmesini isterken, denetimlerinde daha sıkı, etkin, adil ve sürekli olmasını bekliyoruz.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.