Başkan Alp; Kars’a ve Kars hayvancılığına yakışır “Kars Hayvan Hastanesi” kurulmasını talep ediyoruz.

25 Ağustos 2023 22:06

Başkan Alp; Kars’a ve Kars hayvancılığına yakışır “Kars Hayvan Hastanesi” kurulmasını talep ediyoruz.

KARS PUSULA / ADEM ALP

Birlik Başkanı Alp, Kars’a hayvan hastanesinin biran evvel kurulması gerektiğini ve bu konuda kesin adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, Hayvancılığın başkenti Kars’ta acilen hayvan hastanesinin kurulması gerektiğini belirtti. 
“Kars İlinin, yaklaşık 750 bin büyükbaş, 400 bin’e yakın ise küçükbaş hayvan varlığına sahip bir il olduğunu belirten Başkan Alp, Kars’ta yıllardır Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin katkılarıyla ve serbest veteriner hekimlerinin hizmetleri ile yetiştirdikleri hayvanlarının sağlık problemlerine çözüm bulmaya çalışan hayvan yetiştiricilerimiz, her geçen gün artan hayvan varlığı ve sağlık sorunları ile artık mücadele edemez duruma gelmiştir. Bu nedenle Kars iline acilen ‘Hayvan Hastanesi’nin’ kurulması kaçınılmaz bir hal almıştır. Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak buradan İlimiz yetiştiricileri adına; “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı,  Kars Valimiz Sayın Ziya Polat’a, Sayın Kars Milletvekillerimize ve Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya çağrıda bulunuyoruz Kars’a Hayvan Hastanesi kurulması adına destek ve katkı sunmaya davet ediyoruz.” 
Kars Hayvancılığının sağlık sorunlarına çözüm anlamında hayvan hastanesinin açılması yönünde çağrıda bulunan Damızlık Birliği Başkanı Alp; “Hayvan hastanesinin kurulması, ülkemizin hayvan açısından üretim fabrikası olan Kars’a ve özellikle buzağı ölümlerinin de büyük oranla önüne geçeceğinden hiç şüphemiz olmadığı gibi, üretime de ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca hayvan hastanesinin kurulması ekonomik açıdan da üreticilerimize ciddi faydalar sunacağı da bilinmektedir. Bu bağlamda sayın yetkililerimize saygılarımızı sunuyor, yetiştiricilerimizin bu haklı talebini karşılamalarını umut ediyoruz.” Açıklamasında bulundu. 
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.