Bahattin Kaskansoy Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin Başvuru Yaptı

22 Kasım 2023 14:25

Bahattin Kaskansoy Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin Başvuru Yaptı

KARS PUSULA / ADEM ALP

AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde son başvuru iş insanı Bahattin Kaskansoy’dan geldi.  Kendisini destekleyen yakınları ve partililerle AK Parti Kars İl Başkanlığı’na gelen Bahattin Kaskansoy’un Kars Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu İl Başkanı Muammer Sancar kabul etti. İl Başkanı Sancar, başvuruların son günü olduğunu on başvuruyu da Kars’ın sayılan iş insanlarından olan Bahattin Kaskansoy’dan aldıklarını belirterek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.  Kars halkının teveccüh göstererek birçok platformda kendisini bu göreve davet ettiklerini belirten Bahattin Kaskansoy ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Saygıdeğer başkanlarım, Kıymetli basın mensupları Çok değerli Hemşerilerim "Halka hizmeti Hakk'a hizmet" belleyen kadim anlayışın bir ferdi olarak, halka hizmet makamı olan Kars Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurumu AK Parti ii Başkagınlığımıza yapmış bulunmaktayım.
Şiarımız Kars'a huzur veren siyaset, Hedefimiz sadece ve sadece halka hizmet. Siz değerli hemşerilerimin teveccühü, siyasetin yüz akı AK Kadroların, Teşkilatlarımızın desteği ve Partimizin yetkili organlarının takdiri sonucu Kars Belediye Başkan Adayı gösterilmem halinde: Biz hazırız, Kars'ta fark yaratacak projelerimiz hazır. Aday adaylığı süreci projelerini açıklayacağım. Siyaset, iyilikte yarışmak, taşın üstüne koymak için yapılırsa değerler kazanır. Bu anlamda Belediyelerin hizmet makamıdır, yaraya deman olma, merhametli sürme yeridir. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şekillerinin hayata geçirilme makamıdır. Yarın işbaşı yapacak şekilde; Hemşerilerimi rahat ettirecek, günlük genişlikleri kolaylaştıracak acil eylem planlarımız hazırdır. Şeffaf ve adil Belediyecilik kamulaştırması. Belediyenin tasarrufunda olan şey kamudur. Herkesin hakkı vardır. Zayi olan bir kuruş yetim, garip guruba hakkıdır. Kamu malına bu ayrıntılara yaklaşacağız. Onun daim halkın içinde, halkın emrinde olacağım. Hesap vermekten kaçmayacağız. Hizmette kalite, adalet ve adaleti sağlarız. KOMŞULUK HUKUKU birinci ilkemiz olacak. Kars'ın coğrafyasında yaşarsa yaşasın, hangi partiye, hangi ideolojiye mensup olursa olsun, onun Karslı bizim komşumuzdur. "Komşusu açken tok yatanda bizim değildir." Bu kutlu ve zorlu süreç onun seçim döneminde olduğu gibi; asıl yükü fedakar Teşkilatlarımızla, Ak Gönüllülerle birlikte omuz omuza gruplandı. Onun bir hemşerimizin gönlüne giden yolu buluruz. 31 Mart 2024'de Kars için yeni bir sayfa açacağız.
Sözlerime son vermeden önce, bu süreçte bizlerden destek ve yardımlarını esirgemeyen. Tüm dost ve hemşerilerimize gönülden teşekkürlerimi bildirmeliyim. Gayret bizden tevfik Allah'tandır. Yüce Mevla ülkemiz ve Karsımız için hayırlısını nasip eylesin.  
Bahattin Kaskansoy Kimdir? 1963 yılında Kars'ın Digor Alaca köyünde doğan Bahattin Kaskansoy, İlköğrenimini de aynı köyde tamamlamıştır. Daha sonra, Kars ilinde orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1983 yılında Fırat Üniversitesi İnşaat bölümünden mezun oldu.
Profesyonel meslek hayatına 1988 yılında İstanbul'da Kerimoğlu A.Ş bünyesinde Şantiye Şefliği görevi ile başlayan Bahattin Kaskansoy, 2000 yılında Yılmazlar İnşaat bünyesinde Proje Koordinatörlüğü yaparak, bir çok projeye imza atmıştır. 2002 yılında Beykent Üniversitesi Olimpik Havuz Projeleri'nde görev aldı. 2003 yılında Kadir İnşaat Ltd. Şti'ni kurarak KARS, ERZURUM, IČRDIR, ARDAHAN, İSTANBUL ve ANKARA illerinde bir çok altyapı, üstyapı ve sosyal hosting yaparak müteahitlik hizmetleri sunmuştur. 2010 yılında merkezi Ankara olmak üzere lkinci Şirketi olan Kaskan A.Ş''ni kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Bahattin Kaskansoy, Akdeniz Bölgesinde Hidro Elektrik Santrali Yapım işi Ankara Sokullu Caddesi İş Merkezi ve akabinde Kars AB-I Hayat Evleri Projesi ve 2000 kişilik KYK Yurt binasını tamamlayarak tüm bu mülkleri hayata geçirmiştir. Kültürel ve Sosyal alanda KARS, ARDAHAN, IGDIR platformları Başkan Yardımcılığı'nı üstlendiği gibi, AHID ve Doğu Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma Platformu Genel Başkanlığı yaparak bir çok platformda ve STK'larda faaliyetlerini aktif olarak sürdürmek, ayrıca Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere Sosyal Sorumluluk Projelerinde, Ab projelerinde ve bir çok Eğitim Programlarında aktif olarak hizmet veren Kaskansoy hizmetlerine devam etmektedir. Aktif siyaset hayatına AK Parti Siyaset Akademisinden mezun olarak adım atan Kaskansoy, kendi memleketi olan Kars ilinde AK Parti Yönetim Kurulu'na girerek Ekonomi Birim Başkanlığı ve il Başkan Yardımcılığı yaparak, üyesi olduğu siyasi partiye birçok hizmet ve katkı sunmaya devam etmektedir. Operasyonel işlemin yedi ve sahayı iyi bilen Bahattin Kaskansoy, EĞİTİM, DENEYIM, ÖNGÖRÜ ve Teşkilatçı yapısıyla iyi bir yönetici, iyi bir teknik adam, iyi bir projecidir.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.