• ötüken kars

Avukat Yıldız, CHP Kars Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı

19 Mart 2023 15:24

Avukat Yıldız, CHP Kars Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Avukat Murat Yıldız, CHP Kars Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Kars halkının beklediği aday adayı Avukat Murat Yıldız nihayetinde bugün Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı
Avukat Murat Yıldız, seçime uzun bir süre kala Kars'ta yapılan kamuoyu yoklamasında ismi en ön sıralarda çıkan ve birçok sivil toplum kuruluşu başta olmak üzere, Karslı hemşerileri tarafından tercih edilen ve herkesin gönlünde taht kuran bir milletvekili aday adayı olarak bugün Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde başvurusunu yaptı. Avukat Murat Yıldız, bu kararı alırken uzun bir kamuoyu araştırması ve kanaat önderleri ile yaptığı istişare sonucunda milletvekili aday adaylığı için bu karara varmış olduğunu söyledi. Yıldız, başvurusu öncesi basın mensuplarını yaptığı kısa açıklamada şu ifadelere yer verdi; “100. yılında memleketim Kars’a hizmet etmek ve partimizi temsil etmek adına, bu onurlu ve anlamlı görevin tarafımıza tevdii halinde tüm vatandaşlarımızı ayırt etmeksizin hak, hukuk ve adalet temelinde mücadelemize devam etmek isteği içerisinde olacağım.” dedi.
CHP Kars Milletvekili Aday Adayı Av. Murat Yıldız kimdir? Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 1983 yılında dünyaya geldi. Yıldız eğitim hayatına Kars’ın Kağızman ilçesinde başladı. Ortaokulu ve liseyi Sarıkamış ilçesinde tamamlayan Yıldız, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Bu güne kadar gerek Ankara’daki ve gerek ise Kars’taki hemşerilerine, başta hukuk alanında olmak üzere bir çok alanda karşılık beklemeksizin yardımcı olarak, Karslıların gönlünde taht kurmuştur. Yıldız, Sarıkamış, Kağızman, Selim, Digor ve Susuz ilçeleri başta olmak üzere Kars’ta nüfusu ve etki alanı çok geniş olan bir ailenin mensubudur. Yıldız’ın ailesi yaklaşık kırk yıldır Kars’ta ticaret ile iştigal etmekte olup, Kars’ta tüm kesimler tarafından sevilen ve sayılan bir ailedir. Av. Murat Yıldız, Ankara Barosu, TÜGİAD, Kars –Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu gibi birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmiş, sivil toplum tecrübesi yüksek olan, hemşerileri tarafından sevilen ve sayılan bir hukukçudur. Yıldız, Kars’ta ciddi karşılığı olan, 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini Kars’ta birinci parti yapma potansiyeline sahip tüm kesimler tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kanaat önderi sıfatı ile Kars'ta daha güzel projelere imza atma noktasında bu yola başvurmuş oldu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.