Arslan, Kars Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi Yarın Açılıyor

02 Mayıs 2023 18:45

Arslan, Kars Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi Yarın Açılıyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Arslan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın bir dizi açılış ve ziyaretler için Kars’a geleceğini söyledi.
Yarın Kars’a gelecek olan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, saat 12:30’da partisinin kentteki ikinci Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yapacak. 
Saat 14:30’da ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Serhat Kalkınma Ajansı’nın “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı- 06” kapsamında “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi” olarak hayata geçirilen Kars Gündüzlü Engelli Bakım Merkezi’nin açılışını yapacak.
Açılışlar hakkında açıklama yapan 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Daha önce inşaat safhalarını gezmiştik özellikle Gündüz Engelli Bakım Merkezi deniyor ama belki ona Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi demek çok daha doğru. Onun sebebi de şu; aileleriyle birlikte yaşayan engelli bireyler sabah alınacak bakım merkezinde, yaşam merkezinde sadece bakım değil eğitimler verilecek, bir takım özellikle işlemler yapabilmeleri adına, kendilerini yetiştirebilmeleri adına geliştirebilmeleri adına, eğlenmeleri adına bir takım eğitimler verilecek ve akşam da tekrar ailelerine teslim edilecek. Dolayısıyla engellilerin gündüz yaşayabildiği, engelsiz ortamda yaşayabildiği bir ortam Kars Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi bu konuda valimize hassaten teşekkür ediyoruz Özel İdare imkanlarını kullanarak bu projenin yapılması konusunda ciddi emek sarf ettiler. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz buna destek vermeleri adına katkı istediğimizde ona gerekli desteği verdiler onu da inşallah yarın açacağız. Son Başbakanımız, önceki dönem Meclis Başkanımız ve Genel Başkanvekilimiz sayın Binali Yıldırım'ı Kars’ta ağırlayacağız. Biz saat 12.30'da partimizin ikinci Seçim Koordinasyon Merkezini sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a yaptıracağız o orada hem Seçim Koordinasyon Merkezimiz açacak hem halkımıza hitap edecek. Daha sonra da saat 14.30'da da yine sayın Başbakanımızla birlikte bu Kars Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi'ni inşallah birlikte açmış olacağız. O da hemşehrilerimiz açısından Kars’taki özellikle engellisi olan aileler açısından çok önemli bir fonksiyonu görecek bir merkez. Tüm hemşehrilerimizi açılışa davet ediyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.