• ötüken kars

Ardahan'da “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı” Yapıldı

03 Ekim 2021 20:09

Ardahan'da “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı” Yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Öner Başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.  Ardahan Üniversitesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Ardahan Valisi Hüseyin Öner Başkanlığında “Üniversite Güvenlik  Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.
 Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Zorba, KYK ve ilgili kurum yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, üniversitenin açılmasıyla birlikte gerek üniversite, gerekse öğrencilerin güvenliği konusunda alınacak olan güvenlik tedbirleri ve öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması hususları ele alındı.
  Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Öner, öğrencilerin güvenli bir ortam içerisinde eğitim-öğretim alabilmeleri için tüm kurumların üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Üniversite eğitimi alan öğrencilerin hem güvenliğinin sağlanması, hem de barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması yönünde ilgililere talimatlarda bulunan Vali Öner şunları söyledi: “Ardahan’da üniversitemiz pandemi sürecinin ardından yüz yüze eğitime başlıyor. Öğrencilerimiz artık ilimize gelmeye başladı. Dolayısıyla biz de burada güvenlik konusunda tedbirlerimizi alacağız. Valiliğimiz, Üniversitemiz, Emniyetimiz, Rektörlüğümüz, Belediyemiz arasında iyi bir diyalog ortamı kurarak, kampüste, yurtta, dolmuşta veya çarşı da öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır. İlimiz gayet huzurlu bir il ve çok büyük sorunlar bulunmamaktadır. Biz de tüm birimlerimizle bu huzurun tesisi noktasında görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Öğrencilerimizin güvenliğini, huzuru, barınma gibi temel ihtiyaçlarını tesis etmek için hep birlikte gayret sarf edeceğiz" açıklamasında bulundu.         Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sunum yapılarak alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.