Ardahan'da Tam Kapanma

09 Temmuz 2023 20:56

Ardahan'da Tam Kapanma

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan Valiliği Şap Hastalığı ile ilgili bazı kararlar aldı. 
Ardahan’da görülen SAT-2 şap hastalığı nedeniyle “Ardahan İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda il genelinde tam kapanma kararı alındı. 
Konuyla ilgili Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimizde büyükbaş hayvanlarda görülen yeni tip şap hastalığı ve hayvan hareketlerinin durdurulmasına yönelik olarak, “Ardahan İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Toplantısı” yapılmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.
 1- İlimizde de görülen ve çok hızlı bir şekilde yayılma özelliği gösteren Şap hastalığı ve İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsünün yayılımının azaltılması amacıyla İl Genelindeki tüm köyler ve mahallelerimiz karantinaya alınmıştır. 
2- Şap Hastalığının aktif olarak devam ettiği yerlerde kordon, karantina, eğitim, tecrit ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasına, 
3- Karantinaya alınan mihraklarda karantina tedbirlerine uyulup uyulmadığının kontrolünün sağlanmasına ve İl genelinde kontrolsüz hayvan hareketlerinin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetlerince denetim ve kontrol faaliyetlerinin artırılmasına, 
4- İl genelindeki tüm hayvan pazar yerlerinin karantina süresince kapatılmasına, 
5-  Alınan tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında gerekli idari işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.
Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur denildi. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.