• ötüken kars

Ardahan'da Öner Çiftinin Çalışmaları Büyük Takdir Topluyor

14 Kasım 2022 19:43

Ardahan'da Öner Çiftinin Çalışmaları Büyük Takdir Topluyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ardahan’da Öner çiftinin programları yoğun şekilde devam ediyor. Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Eşi Zehra Mine Öner, Ardahan’da yapılan yatırımları yerinde incelemeleri ve ilde yaşamını idame eden vatandaşları, sık sık ziyaretleri ilde takdirler karşılanıyor. Vali Öner, gerek devlet yatırımlarını, gerekse de özel yatırımların teşviki için gece gündüz demeden çalışma sürdürürken, Vali Öneri eşi Zehra Mine Öner’de, ilde hizmet eden esnaflar, tekstil atölyesi, şehit ve gazi ailelerine ziyaretler, engelliler için yürüttüğü proje ve destekler, bölgede bulunan çiftçi kadınlar, kadın girişimci esnaflar ve 27 Ekim 2022 tarihinde Göle ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında depremzedeleri yalnız bırakmaması Ardahan ilinde büyük takdirler karşılanmakta. 
Vali Hüseyin Öner, inşaat çalışmalarında sona gelinen ve yakın zamanda hizmete açılacak olan Çamlıçatak Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binasında incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Şahin Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve diğer yetkililerle birlikte, inşaat çalışması büyük oranda tamamlanarak son eksikliklerin giderildiği karakol binasında incelemede bulundu. Vali Öner, çalışmaların durumu hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı ve gördüğü eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi. 
Ardından Vali Öner, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Üreten ve Çalışan Gençler Programı’ kapsamında; Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle İl Özel İdaresi tarafından Ardahan’da yapılan Tekstil Atölyesi inşaatında incelemelerde bulundu. Özel İdare yetkilileriyle birlikte 200 kişi kapasiteli bina inşaatını gezen Vali Öner, Özel İdare ve yüklenici firma yetkililerinden inşaatın durumu hakkında bilgi aldı. Gördüğü eksikliklerin hızlıca tamamlanması konusunda yüklenici firma yetkilisini uyaran Öner, yapının projede belirtildiği şartlar göz önünde bulundurularak eksiksiz ve zamanında tamamlanmasını istedi. Vali Hüseyin Öner yatırımları yerinde incelerken eşi Zehra Mine Öner’de, Göle’de depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti.  Zehra Mine Öner, 27 Ekim 2022 tarihinde Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremden etkilenen köyleri ziyaret etti. Esenyayla ve Çullu köylerinde Ardahan Valiliğince tahsis edilen konteynır evlere yerleştirilen depremzede ailelerle buluştu.  Zehra Mine Öner, sorun ve sıkıntılarını dinlediği ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  Depremden etkilenen ve evleri ağır hasar gördüğü için konteynır evler tahsis edilen ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Mine Öner, ailelerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.  
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.