Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 24 Temmuz 2023 tarihinden itibaren hububat alımları başlayacaktır dedi

20 Temmuz 2023 23:48

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 24 Temmuz 2023 tarihinden itibaren hububat alımları başlayacaktır dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

2023 tarım sezonunda Kars çiftçisi hububatları değerinde satacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın 24 Temmuz 2023 tarihinden itibaren hububat alımlarının başlayacağını açıkladı. Milletvekili Çalkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli hemşehrilerimiz, kıymetli üreticilerimiz, Kars’ımızın en büyük geçim kaynaklarından birisi çiftçiliktir. Gıdaya ulaşımın her geçen azaldığı Dünya’da çiftçilerimizin üretimi hayati önem taşımaktadır. Kars’ımızın her karış toprağı ekilmeli ve değerlendirilmelidir.”
Milletvekili Çalkın; “Üretmek sizden desteklemek ise devletimizden” Toprak Mahsulleri Ofisi, Kars Şube Müdürlüğümüz ve Akyaka Tesisli Ekibinde 24 Temmuz 2023 tarihinden itibaren hububat alımlarına başlayacaktır.
Randevular 21Temmuz saat 19:00’da açılacaktır. TMO Hububat Alım Randevuları http://randevu.tmo.gov.tr  üzerinden yapılmaktadır. TMO hububat alımlarını ÇKS’de kayıtlı ürün ve üretim miktarı üzerinden yapacağından; üreticilerimiz randevu almadan önce Tarım İl ve İlçe müdürlüklerinden ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Ürün bedeli ödemeleri ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde banka hesaplarına aktarılacaktır.  Çalkın, Yapılacak olan hasadın bol ve bereketli olmasını, çiftçimiz için, Kars’ımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.