%50 Kapasite Sınırlaması Kaldırıldı

10 Mart 2021 16:55

%50 Kapasite Sınırlaması Kaldırıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

%50 kapasite sınırlaması kaldırıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle şehirlerarası otobüslere getirilen yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı. Buna göre otobüsler artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edecekler. Salgının başladığı ilk günlerden itibaren toplu ulaşım araçlarında sosyal mesafe kuralına uygulamak amacıyla %50 kapasite ile çalışma zorunluluğu getirilmişti. Son olarak İçişleri Bakanlığının 8 Mart 2021 tarihinde yayınladığı genelgeyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ile bu uygulama kaldırıldı.

%50 kapasite sınırlamasının kaldırılması ile ilgili görüşlerini aldığımız Turgutreis Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgahan Reis; "İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamındaki taşımacılık faaliyetlerinde kapasite kısıtlaması kaldırıldı dedi.”

 Reis, Yolcular otobüsler HES kodu kontrolü yapılarak alınıyor. Otobüsler sürekli dezenfekte ediliyor. Otobüslerde yolcular için dezenfektan ve maske bulunduruyoruz. Yolcularımıza maske kullanımı konusunda zorunlu kılıyoruz. Otobüs personelimiz tarafından her seferde ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca firmamızda sağlık bakanlığı tarafında hazırlanan Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde belirtilen tüm tedbirler uygulanıyor açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.