30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

30 Ağustos 2021 16:40

30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende 30 Ağustos coşkusu yaşandı.
Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç burada bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Vali Belediye Başkanı Öksüz tebligata giriş sırasına göre tebrikleri kabul etti.
Daha sonrada Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç askeri araç üzerinde halkın bayramını kutladı.
Ardında da Alparslan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Egesu Öğüsu ve Gazi Kars Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Barış Kuçlu ’30 Ağustos’ konulu şiirler okudu.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hülya Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Bulut konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 99. yıldönümünüde onur ve kıvanç içerisinde kutladıklarını ve bu kutlu günü dünya döndükçe, Türk milleti dünya üstünde var oldukça milli hafızamızda tutup gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama törenleri resmi geçit töreni düzenlendi. Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, tören geçişini ayakta selamladılar. 
Kars Valiliği önünde düzenlenen törenler, Kars Garnizon Şehitliğinde devam etti. 
Şehitlikte düzenlenen törende, Saygı duruşu ve Saygı atışının ardından İstiklal marşı okundu. Protokol tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra Şehitlik müzesi gezilerek Şehit Kabirlerine karanfil bırakıldı.
Kars Garnizon Şehitliğinde, konuşma yapan Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz, 30 Ağustos Zaferi'nin öneminden bahsederek, "Canlarınızı ve kanlarınızı uğrunda feda ederek miras bıraktığınız bu kutsal vatanın her zerresinin bizlere mukaddes emanetiniz olduğunun şuurundayız. Vatanımızı, milletimizi, devletimizi, bayrağımızı ve bizleri millet yapan değerlerimizi koruma uğrunda bizlere ilham kaynağı olan şehadet ruhunu, ilelebet yaşatmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yürekten haykırıyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.