2024 Yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

29 Nisan 2024 22:11

2024 Yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin 2024 Yılı Dönem Başı Olağan Meclis Toplantısı, Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, değerlendirmelerde bulunarak 2023 yılında yapılan ve 2024 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Temel amaçlarının hiçbir köyde yol, su, gölet ve taziye evi eksikliği gibi hiçbir sorunun kalmaması olduğunu söyleyen Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, 2024 yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu.
20213 Yılı KÖYDES Yatırımları:
2023 yılında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, birliğin 2023 yılı tahmini bütçesinin gelir giderinin denk olmak üzere 16 milyon 818 bin 862 TL olarak tahsis edildiği açıkladı.
Köy Yolları:
Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, 2023 yılı KÖYDES Yatırım Programı kapsamında birliğe tahsis edilmiş olan bu ödeneğin; 20 adet projenin köy yolları kapsamında; 2023 yılı KÖYDES yatırım programına alındığını, bu program kapsamında 55.500 Metrekare ihale edildiği ve KDV dahil maliyeti 11 milyon olarak belirlendiğini söyledi.
İçme Suları;
Köylerde yapılan içme suyu projeleri hakkında da bilgiler veren Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel,13 adet içme suyu projesinin yatırım programına alındığını, bu projelerden 12’si KDV dahil maliyeti 4 Milyon TL olduğunu ifade etti.
Yatırımların Gerçekleşme Oranı;
Köy yolları kapsamında, yatırım programına alınan 20 projeden 7 proje hayata geçirilmiş olup gerçekleşme oranı %35’tir.  Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, içme suları kapsamında, yatırım programına alınan 12 projenin tamamının hayata geçirildiğini ve gerçekleşme oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.
Birlik Encümen Üyeleri Seçildi:
Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel konuşmasının ardından muhtarlara söz verilerek talep ve istekleri alındı. Daha sonra 2023 Mali Yalı Bütçesi Gelir-Gider Kesin Hesabı ve 2023 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ve 2024 Yıl Dönem Başı Olağan Meclis Toplantısına kadar Birlik Encümeninde görev almak üzere 2 il genel meclis üyesi ile 2 muhtar üyenin seçimi yapıldı. Seçim sonucunda; Birlik encümen üyeliği için muhtarlar arasından merkez Oğuzlu köyü muhtarı Sinan öngel ve Eşmeyazı köyü muhtarı Memet Güneşsu seçilirken, il genel meclis üyeleri arasından CHP İl Genel Meclis üyesi Ulaş Sinan Öztürkler ve MHP İl Genel Meclis üyesi Turgay Salur seçildiler. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.