2020 YILINDA HİZMETE GİRECEKLER

2020 YILINDA HİZMETE GİRECEKLER

25 Ekim 2019 09:18

2020 YILINDA HİZMETE GİRECEKLER
KARS PUSULA / ADEM ALP

Sağlık'ta Dört yeni bina 2020 yılında hizmete girecek.
Kars il genelinde yaptırılan Sağlık hizmet binaları hakkında açıklama yapan Kars Sağlık İl Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, 2020  yılında Sağlık hizmetleri verecek olan dört adet binamızı hizmete sunmuş olacağız dedi. Lazoğlu; Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Aile Merkezi, Merkez Toplum Sağlığı ve 112 Acil Ambulans servisini içinde barındıracak olan birinci basamak sağlık merkezi kompleksi olarak planlamaktayız, iki ay önce ihale sürecimiz tamamlandı firma tarafından çalışmalar başlatıldı. Şuanda yüzde 30 seviyelerinde yapım çalışmaları devam etmekte 2020 yılı Haziran ayı sonunda da teslimatını düşünmekteyiz. Binamızın içerisinde sekiz hekimlik Aile sağlığı merkezi olacak, Toplum Sağlığı merkezi dediğimiz ilimizdeki Halk sağlığı hizmetlerini merkez ve merkeze bağlı köylerde görev yürütmekte olan birimimizde orada olacak. Bunun dışında halkımızın rahatça başvurabildiği ücretsiz olarak yararlanabildiği Sağlıklı hayat merkezimizde bu binamızda hizmet verecek. Ağız ve Diş sağlığı merkezi, Çevre Sağlığı Hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri verecek, ayrıca binamızın yapıldığı bölgenin tamamına hizmet verecek olan 112 acil Ambulans servisimizde yapılan binamıza taşınacak orada iki adet istasyonumuz olacak Yusufpaşa ve Ortakapı mahallelerine hizmet verecek, yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tam kapasiteli olarak hizmete girecek açıklamasında bulundu.
İl Müdürü Lazoğlu: Tabi bu tür hizmet binalarımız tamamlanıp hizmete girdikçe Sağlık personeli, Yardımcı sağlık personeli ile bunun dışında idari kısım dediğimiz Bilgi işlem, Temizlik personeli ve Güvenlik personelleri için hizmet alımlarımızda olacak. Bu nedenle Sağlık Bakanlığına kapalı alan artışımızı bildirerek taleplerimiz olacak bakanlığımızda uygun görürse atamalarımız yeni hizmet binası için gerçekleştirilecektir bilgisini verdi. 
Lazoğlu; İlimizde sağlık alanında yatırımlarımız "Kağızman ilçemizde sağlık müdürlüğü, 112 acil ambulans ve Sağlıklı Hayat Merkezi birinci basamak kompleksi ihale sonrası çalışmaları da başladı. Yapım çalışmaları yüzde 20 seviyelerinde, Sarıkamış ilçemizde 112 istasyonu ve Yeni Şehir mahallesindeki 112 istasyonumuzda, bu iki istasyon binalarının da yapımı yüzde 20 seviyelerinde inşallah bu 2020 yılı içerisinde dört sağlık hizmet binamızı aktif olarak kullanmaya başlayacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
















Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.