100. YILININ GURURUNU YAŞIYORUZ

12 Mart 2021 17:05

100. YILININ GURURUNU YAŞIYORUZ

KARS PUSULA / ADEM ALP

İstiklal Marşının Kabulünün 100’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın törene gönderdikleri mesajlar okundu.

Kars Valiliği tarafından İstiklal Marşının Kabulünün 100’üncü Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla hazırlanan video gösterisinin sunulduğu programda Gazi Kars Anadolu Lisesi tarafından “On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklal” konulu Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönü anlatıldı. İstiklal Marşı yarışmasında ilkokullar arası birinci olan Mehmet Akif İlkokulu öğrencisi Azranur Ilgar, İstiklal Marşının iki kıtasını ortaokullar arası birinci olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Okulu öğrencisi Nisanur Er İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Safahat’tan şiir okuma yarışmasında birinci olan Fen Lisesi öğrencisi Veli Ümit Bayraktar “Bu uğursuz gecenin yok mu sabah” adlı şiirini seslendirdi.

Aşık Ayhan Şimşekoğlu ve Aşık Ilgar Çiftçioğlu yazdıkları şiirlerini okuduğu programda Alpaslan Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini anlatan tiyatro gösterisini sundular.

Program İstiklal Marşı, Safahat’tan ezbere şiir okuma, slogan ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Programın ardından Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve protokol üyeleri İl Halk Kütüphanesinde “On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklal” konulu serginin açılışına katıldılar.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.