SICAK HAVAYA ALDANDILAR

KARS'TA SICAK HAVAYA ALDANAN LEYLEKLER

15 Ocak 2020 22:40

SICAK HAVAYA ALDANDILAR
KARS PUSULA / ADEM ALP
Leylekler Soğuk Mevsimin Sıcaklığına Aldandılar.
Çerme köyü yakınlarında bulunan Baraj suyunu mesken tutan leylekler görenleri şaşkına çeviriyor. Kars'ta 2019-2020 kış mevsiminin geç gelmesi leyleklerin göçünü de engellemiş oldu. kentte hava sıcaklığının sıfırın atlında 24 dereceye kadar düşmesine rağmen donmayan Çerme barajı suyunda beslenerek yaşamlarını sürdüren Leylekler, Kars Kümbetli Köyünde, köylüler tarafından oluşturulan yuvalarda yaşamlarını sürdürüyorlar. 
Baraj suyunun donmaması ve hava sıcaklıklarının eksi derecelerde seyretmesine rağmen suyun sıcaklığı  leyleklerin göçünü engellemiş oldu.  Bölgeden bir türlü ayrılmayan leylekler çevreden geçen vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor. Zaman zaman vatandaşlar tarafından da fotoğrafları çekilen Leyleklerin gün boyu suda karınlarını doyurduktan sonra akşam saatlerinde de yuvalarına doğru uçuşa geçiyorlar. 
Leyleklerin fotoğraflarını çeken Çerme köyü sakinlerinden Nimet Laçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı leyleklerin bu sene göç edemediğini söyledi. Hava sıcaklıklarının ve Kars'a bu yıl kışın geç gelmesi Leylekleri adeta rehavete kaptırdı açıklamasında bulundu. Laçin, bu yıl kış geç geldiği için bazı leylekler göç etmeyip burada kaldı. Diğer leylekler ise göç edip gittiler dedi.



























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.