Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Temsilciliği Hizmete Girdi

20 Mayıs 2022 15:36

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Temsilciliği Hizmete Girdi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Temsilciliği Hizmete girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan  Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Şube Başkanı Nebahat Adıgüzel şunları söyledi. 
Adıgüzel; "Adını Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)’in yardımseverliği ve fedakarlığı ile tanınan kızı Hz. Fatıma Zehra’dan alan dernek, 16 yıl önce İstanbul Halkalı’da kuruldu. Topluma duyarlı bir grup ev hanımının, çevrelerinde gördükleri yoksulluğa kayıtsız kalmayarak başlattığı yardım hareketi, hayırsever gönüllülerin büyük desteğiyle kısa sürede ve hızla büyüyerek genişledi. Çalışmalarını sadece maddi imkansızlıkların giderilmesiyle sınırlı tutmayan dernek, milli, kültürel ve inanç değerlerimizi önceleyen birçok manevi etkinliğe de imza attı."
“Bekleyen Gözlere Bir Umut da Sen ol!” sloganıyla hareket eden, “Bir Çocukta Sen Giydir”, “Kardeş Payı”, “Nevruz Payı” kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Zehra Ana Derneği; bir yandan da gelenekselleşen “Hz. Fatıma’nın Doğum Günü ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü” ile “Hz. Ali Asgar Günü” programlarına imza atmaktadır. Halkımızın duyduğu güvene layık olabilmek için çalışmalarını büyük titizlik içerisinde gece gündüz demeden yürüten Zehra Ana Derneği Kars'tan gelen taleplere kayıtsız kalmayarak üçüncü temsilciliğini Kars ilimizde hayata geçirme çalışmalarına başladı.

Adıgüzel; Aynı zamanda Zehra Ana derneği Kars EHLİBEYT ALİMLERİ BİRLİĞİ alt kuruluşudur. 

Adres; Kars Işıklı Cami

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.