• ötüken kars

YÜREĞİMİZ SIZLADI!

H.Düzenleme : 06 Kasım 2021 18:52
H.Ekleme 06 Kasım 2021 18:55

YÜREĞİMİZ SIZLADI!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Uçsuz bucaksız arazide görüntülenen yavru köpekler yürekleri sızlattı. Kars’ta onlarca yavru köpek, anneleriyle birlikte kaderine terk edildi.  Annelerinin toprağı kazarak yuva yaptığı yavru köpekler biran evvel koruma altına alınmaları gerekiyor.
Yaklaşan kış öncesi eski Kars dereiçi mevkiinde sahipleri tarafından köylerden getirilerek bırakılan onlarca yavru köpek ve anneleri görenlerin yüreğini sızlattı. Kentte havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta da zorlanacak olan yavru köpeklerin araç altında kalarak hayatlarını kaybetmesi de an meselesi, bölgeye gezmeye giden vatandaşların araçların önüne çıkan onlarca yavru köpek ezilme tehlikesi yaşıyor.
“Biran evvel hayvan barınağına götürülmeleri gerekiyor”
Yavru köpekleri görünce şaşırdığını ifade eden Gazeteci Işık Çapanoğlu, “Yol üzerinde yaklaşık 30 ile 40’a yakın yavru köpek var. Soğuk havalar başladı. Tabi ki bu yavrular yiyecek bulmakta zorlanacakları bir alandalar. Bu yavrular ve anneleri biran önce koruma altına alınmalılar. Aksi halde soğuk ve açlıkla mücadele edebilecekleri bir alanda değiller dedi.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.