• ötüken kars

Yıldırım'ın Regaip Kandili Mesajı

18 Şubat 2021 20:18

Yıldırım'ın Regaip Kandili Mesajı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Yıldırım; Mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip, Miraç, Berat Kandillerinin ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde yer aldığı üç aylar İslam Âlemi için çok değerli, rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan günler ve gecelerdir. Bu müstesna günler, Yüce Allah'dan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır.

Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet ve mağfiret mevsimi olan üç ayların ve onun başlangıcı olan Regaip Kandilini kutlar, bu mübarek gecenin, tüm İslam Âlemi ve ülkemiz için hayırlara, barış ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.