YİĞİT'E FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

02 Temmuz 2021 17:11

YİĞİT'E FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişliğine getirilen Kars Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit’te Kars İl Genel Meclisi tarafından “fahri hemşehrilik beratı” verildi.

Kars İl Genel Meclisi olağan genel toplantısında, meclis üyelerinin oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Vali Yardımcısı il Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit’e fahri hemşehrilik beratı bugün düzenlenen meclis toplantısında kendisine takdim edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sayın Zafer Yiğit, ilimiz selim ilçesine Kaymakam olarak atanmasının ardından İL Özel İdaremizin yönetimi olan genel sekreterliğe atandı. Biz il genel meclisi olarak Sayın Yiğit ile uzun süredir uyum içerisinde görev yapmanın gururunu yaşadık. Bugün Sayın Yiğit yeni bir göreve atanmış bulunmakta. Bizlerde Kars İl Genel Meclisi olarak yıllardır birlikte görev yaptığımız Sayın Vali Yardımcımız İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Zafer Yiğit beyin bizlerle bu süreç içerisinde uyum içerisinde çalışarak İlimiz ve 382 köyüne güzel hizmetleri olmuştur. Bu nedenle il genel meclisi 1 Temmuz 2021 tarihli olağan toplantısında meclis üyeleri arkadaşlarımızla almış olduğumuz karar ile Sayın Yiğit’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” vermeyi uygun gördük dedi.

Kars İl Genel Meclisi tarafından kendisine Fahri Hemşehrilik Beratının verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kars Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, "2017 yılından itibaren görev yaptığım ve adeta memleketim olarak gördüğüm Kars ilinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu benim hayatımda yaşadığım en önemli anlarından ve en önemli olayından birisi. Kars Doğu Anadolu bölgesinde en önemli şehirlerden bir tanesi, Kars hem toplumsal hemde insani açıdan batıdaki bir şehirden hiçbir farkı yok. Kars ilimizde gecenin bir vaktinde dahi insanların gönül rahatlığıyla sokaklarda dolaşması, kimsenin bir birine huzursuzluk vermediği bir şehir. Kimse kimsenin fikrinden, zikrinden, kıyafetinden ve giyinişinden dolayı söz sarf etmiyor herkes bir birine oldukça saygılı olan bir şehir. Ben ilk Kars’a atandığımda bu kadar gözlemsel bir fikrim yoktu. Kars’a geldiğimde ve gördüğüm şehir beni çok şaşırtmıştı. O nedenle Kars Türkiye’nin bence kozmopolittik, farklı kültürde, farlı inançlarda ve farklı dilde insanların bir biriyle saygı içerisinde, sevgi içerisinde, bir birine zarar vermeden, bir birlerini severek yaşadığı en önemli şehirlerden bir tanesi. Ben bu sözü söylemek isterim, Kars bu konuda Türkiye’ye örnek olmalı. Çünkü Kars’ta ki sevgi, saygı ve bir birlerine olan güveni diğer illerde görmüyorum dedi."
Yiğit, "Genel Sekreterlik görevimde üçüncü yılım, Kars İl Özel İdaresi bence Kars’ın en önemli kurumlarından bir tanesi. İl Genel Meclisimizin de destekleriyle en hızlı hareket kurumdur. Her türlü yatırım ve hizmeti vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yetiştiren kurumlardan bir tanesi bundan sonrada Kars Halkına ve Köylerine en iyi şekilde hizmet verecektir. Bende bundan sonra gideceğim şehirden her daim sizlerin bir hemşehrisi olarak yanınızda olacağım bir telefon kadar yakınınızda olacağım isteklerinizi taleplerinizi iletmeniz halinde elimden gelen her türlü destek ve yardımı sunacağım dedi."

Konuşmaların ardından İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verdi.

İl Genel Meclisi adında Arpaçay İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Çobanoğlu Zafer Yiğit’e plaket takdim etti.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.