Yemeklerin Vazgeçilmez Tadı Olan "Tere Yağı" Satışa Çıktı

03 Temmuz 2022 16:08

Yemeklerin Vazgeçilmez Tadı Olan

KARS PUSULA / ADEM ALP

Mayıs yağı ve Kaşar peyniri üretimi başladı. Her yıl mayıs ayına özgü bol çiçek ve taze ottan beslenen büyükbaş hayvandan elde edilen sütün yapımı ile ortaya çıkan Mayıs yağı olarakta bilinen "Tere Yağı"  ile, saf yağdan oluşan Kars Kaşar peyniri üretimi başladı. 
Süt ürünleri satışı gerçekleştiren şarküterilerde yerini alan Mayıs yağı ve Kaşar peynirinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kars Alioğlu Peynircilik işletmecisi Adem Bakırhan, Sarı Yağ halk arasında mayıs yağı olarak bilinen tereyağı inek sütünden elde edilen kaymakların veya kremanın yağından elde edilir dedi.
Bakırhan, Yapılışı; "Tereyağın eritilip kaynatılmasıyla elde edilir. Yüzde yüz doğaldır. Herhangi bir katkısı yoktur. Kars’a özgü bir yağdır. Genelde köylerde kadınlar tarafından yapılır. En kaliteli yağ genelde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında hayvanların meraya yayıldığı çiçeğin bol döneminde elde edilir. Bu yağ boncuk boncuk sapsarı olur. Eşsiz bir lezzet ve yüzde yüz organik olur. Sabah kahvaltınızda Kars’ımızın çiçek ballarıyla güne enerji dolu mutlu huzurlu başlamanız çok etkili olur. Unutmayalım ki güzel bir gün güzel ve sağlıklı yapılan bir kahvaltıyla başlar. Aynı zamanda yemeklerinizde gönül rahatlığıyla da kullanabilir pilav ve kızartmalar yaparak ailenize eşinize dostlarınıza sağlıklı ziyafetler verebilirsiniz. Piyasada bulunan ne olduğu belli olmayan yağlardan da uzak durun uyarısında da bulundu."

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.