VHO BAŞKANI ÖDÜL BU TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR DEDİ

VHO BAŞKANI ÖDÜL BU TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR DEDİ

15 Temmuz 2020 11:49

VHO BAŞKANI ÖDÜL BU TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR DEDİ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasından gazeteci Cem Küçük'e tepki. 
Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Adına Başkan Ercan Ödül’ün basın açıklamasında, Cem Küçük isimli gazetecinin Tgrt kanalında 14.07.2020 tarihinde yayınlanan “Günaydın Türkiye” programında sarfettiği “Veteriner Mezunu bir adamı kalkıp rektör yapmak ne kadar doğru?” sözleri hayvan ve dolayısıyla insan sağlığı için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren veteriner hekim meslektaşlarımızı derinden üzmüştür. Veteriner Hekimlik insanlık tarihi kadar eski bir meslek olmasına rağmen önemini asla yitirmeyen aksine her geçen gün ciddiyeti daha da ortaya çıkan bir meslektir. Meslektaşlarımız tarih boyunca canlarını dişlerine takarak hayvan sağlığı, gıda ve toplum sağlığı konularında çalışmalar yürütmüş, insanlık için hizmet vermiş kadim bir mesleğin yılmaz fertleridir.
İnsanlık tarihi boyunca salgın denince akla gelen Veteriner Hekimler bugün Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinde tüm dünyanın “evde kal” çağrıları yaptığı günlerde dahi hayvan sağlığının, güvenli gıda arzının ve dolayısıyla insan sağlığının korunması için çalışmalarına devam etmiş, sokağa çıkma kısıtlamalarında bile özel izinlerle çalışmalarına ara vermeden devam etmiştir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde Covid-19 pandemisi ile mücadelede Veteriner Hekimler salgın mücadele birimlerinin başında görev almışlar ve devam eden aşı üretim çalışmalarında da aktif rol almışlardır. İnsanlık tarihi salgınlarla mücadelede veteriner hekimlerin eşsiz başarıları ile doludur.
Cem Küçük’ün yaptığı talihsiz ve açıklamaya muhtaç sözler ebediyete intikal etmiş nice meslektaşlarımızın kemiklerini sızlatmakta ve sahada hala çalışmalarını aralıksız bir biçimde sürdüren fedakar meslektaşlarımızı derinden yaralamaktadır.
İdari görevler yürüten tüm Veteriner Hekimler gibi Veteriner Hekim Rektörlerimizin de yapmış oldukları başarılı çalışmalar biz meslek mensuplarının onur vesilesi olmaktadır. İzahate ihtiyaç duyan bu gibi açıklamalar tüm idari sorumluluklar almış meslektaşlarımız gibi Veteriner Hekim Rektörlerimizin de mesleki sorumluluk bilinciyle yürüttükleri görevlerinde aksamalara yol açmayacaktır. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe umutla bakan bir meslek grubu olarak talihsiz bu açıklamayı kınıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.




Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.