Vatandaşlar kuyumculara akın etti

17 Mayıs 2021 20:57

Vatandaşlar kuyumculara akın etti

KARS PUSULA / ADEM ALP

Altın rekor üzerine rekor kırarken vatandaşlar altın bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Tam kapanma sürecinde her geçen gün artan altın ve döviz fiyatları kısıtlamanın bitmesi ile birlikte hareketli saatler yaşamaya başladı. fiyatlar yükseliş düşüş arasında adeta gidip geldi. Vatandaşlar elinde bulundurduğu altın ve dövizleri bozdurmak için kuyumculara koştu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde 18 günlük kapanma sürecinde Dövizdeki artışlarla birlikte altın fiyatları da yükselmeye başlamıştı. Kapanma sürecinin sona ermesi ile birlikte vatandaşlar da bugün Kars’ta kuyumcuların ve döviz bürolarının yolunu tuttu. Kimi altın kimi döviz bozdururken, kuyumcu esnafı ise vatandaşın talebini karşılamak için para tedarik etti. 
Kuyumcu esnafı Deniz Yağcı; Tam kapanma sonrası vatandaşlarımız altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ellerinde bulundurdukları altınları bozdurmaya başladılar dedi.
Yağcı, bizler esnaf olarak vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için nakit ihtiyacımızı tedarik ettik. Şuana kadar sayısız vatandaşımız altın bozdurdu. Tam kapanma sonrası gram altın 502 TL’den işlem görmekte ancak hafta itibarıyla yükseliş veya düşüş yaşanır mı bilemiyoruz. Açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.