VALİ TÜRKER ÖKSÜZ #HayatEveSığar ÇAĞRISINDA BULUNDU

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ #HayatEveSığar ÇAĞRISINDA BULUNDU

28 Mart 2020 13:26

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ #HayatEveSığar ÇAĞRISINDA BULUNDU
KARS PUSULA / ADEM ALP

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı sosyal mesafenin korunmasıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Öksüz, vatandaşlara “evde kal” çağrısında bulundu.
Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
Gazi Toplantı Salonundan gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boşnak, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile bazı il protokolü katıldı.
Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, “Tüm dünya önemli bir sağlık sorunu ile karşı karşıyadır. Salgının başladığı günden bugüne devletimizin bütün kurumları üzerine düşen görevi büyük bir gayretle yerine getiriyor. Bizlerde bir yandan bu tedbirleri alırken bir yandan da bu tedbirlerin uygulanmasını takip ediyoruz. Amacımız bir an önce bu salgından ülkemizin kurtulması için gerekli tedbirleri almak ve başarıya ulaşmak. İnşallah başarıya ulaşacağız, bundan hiçbir şüphemiz yok ama başarıya ulaşmak için mutlaka uymamız gereken kurallar var. Birincisi aldığımız tedbirlere mutlaka uyum sağlamamız lazım fakat Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, diğer ilgili tüm Bakanlıklarımız çok önemli kararlar alıyorlar, çok önemli tedbirler açıklıyorlar ve bütün kamuoyunun da bilgisine sunuyorlar. Ama bunları harfiyen uygulamak zorundayız.” dedi.
Karslılara evde kal çağrısında bulanan Vali Öksüz, “Kars’ta yaşayan bütün hemşerilerimizden özellikle rica ediyorum karşı olduğumuz salgın çok ciddi bir salgın, bunu asla küçümsemeyelim, “bana bir şey olmaz” mantığıyla asla hareket etmeyelim, bütün vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmayalım, onun için evde kalalım. Mutlaka sosyal izolasyonu sağlayalım, sosyal hareketliliği en aza indirelim, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçları dışında asla dışarı çıkmasınlar. Eğer biz evde kalırsak, sosyal hareketliliğimizi azaltırsak ve dışarı çıkmadan kendimize evde bir karantina uygularsak bu salgını kısa sürede aşabiliriz. Ama bunlara uymazsak çok daha sıkıntılı süreçlerle karşı karşıya gelebiliriz. Özellikle onun için rica ediyorum; bütün vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz, burada yaşayan bütün esnaflarımız, işçimiz, memurumuz herkes evde kalsın, dışarı çıkmasın.” ifadesini kullandı.
Zaten dışarıda umuma mahsus alanlar, eğlence yerleri gibi her yerin şuan kapalı durumda ve faaliyetlerini geçici süreyle durdurduğunu hatırlatan Vali Öksüz, “Onun için zaten dışarı çıksak da sosyal olarak yapılacak hiçbir şey yok. Onun için evde kalalım, hele ki amaçsız hiçbir şekilde evimizi terk etmeyelim, dışarıda bir sosyal hareketlilik oluşturmayalım. Biz zorunlu hizmetler için bir takım tedbirler alıyoruz, bunları almaya devam edeceğiz. Sosyal Destek Grubumuz 65 yaş ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yardım çalışmalarını sürdürüyorlar, sürdürmeye devam edecekler, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz elbette, bu kararları alırken ve bu kararları uygularken.” diye konuştu.
İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı hakkında da bilgi veren Vali Öksüz, “Bundan sonra da tedbirlerimize devam edeceğiz, bugün Pandemi Kurulumuzu topladık, burada yapmamız ve almamız gereken ek tedbirler neler? onları konuşacağız, Pandemi planını gözden geçireceğiz, kurumlarımızın sorumlulukları, görevleri neler? bunları gözden geçireceğiz, buna ilişkin talimatlarımızı hazırlayacağız ama her şeyden daha önemlisi bu tedbirlerden daha önemlisi vatandaşlarımızın evde kalmalarıdır.” şeklinde konuştu.
Vali Öksüz, sağlık personeline de teşekkür ederek, “Çok özverili çalışan bütün sağlık personelimize teşekkürlerimi, şükranlarımı Kars’ta yaşayan vatandaşlarımız adına sunmak istiyorum. Ayrıca bütün çalışanlarımızın da sağlık çalışanlarımıza destek olması lazım.” dedi.
Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.












Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.