Vali Polat, 112 can hattı, acil durumda aranacak hattır

01 Ocak 2024 10:17

Vali Polat, 112 can hattı, acil durumda aranacak hattır

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kars Huzur Evi, Sevgi Evleri, 112 Acil Çağrı Merkezi, Kars Belediyesi Temizlik İşleri personelleri, Kümbetli Jandarma Karakolu, Karayollarında uygulama yapan güvenlik güçlerini ve hastaneleri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.
Kars Valisi Ziya Polat, Sevgi evleri ve huzur evini ziyaretinin ardından, GAMER binasına geçerek 112 acil çağrı merkezinde görevli personellerle bir araya geldi. Vali Polat burada yaptığı açıklamada; 112’nin can hattı olduğunu, asılsız ihbarlarla acil ihtiyaç alması gereken vatandaşlara engel olunmaması gerektiğine kaydetti. Yeni yılın ilk saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 150 asılsız ihbar geldiğine dikkat çekti. Polat, “112 can hattı, acil durumda aranacak hattır. Lütfen asılsız ihbarlarda bulunup, acil ihtiyacı olan insanlarımızın, hizmet almasına engel olmayalım. Asılsız ihbarlarda bulunmayın, can hattı burası, 112 acil durumlarda aranacak. Bugün yaklaşık 150’in üzerinde asılsız ihbarımız var. Beynimizi ufak, sıkıntısız olaylarla, asılsız ihbarlarla meşgul etmeyelim” dedi. Vali Ziya Polat, “Bizim 112’de asılsız ihbarda sayımız çok, ancak emniyet ve jandarmamıza olaylarla ilgili, uyuşturucuyla ilgili, suçla ilgili maalesef ihbar sayımız çok az, bu konuda da destek istiyoruz. İnşallah suç ve suçlularla mücadelemizi hep birlikte yürüteceğiz. Bu şehrin huzur şehri olması için hep beraber çalışacağız. Vatandaşlarımızdan bize ihbar anlamında destek olmasını, biz isimleri vermiyoruz. Gizli tutuyoruz. Emniyetimiz, jandarmamız diğer kurumlarımızda olaya anında müdahale edip, suç ve suçlularla anında müdahale etmemiz lazım, krizi anında çözmemiz lazım” diye konuştu.
Vali Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, daha sonra jandarma ve polis noktalarında görevli personellerle bir araya geldi. Vali Polat telsiz ile anons geçerek görevi başında bulunan güvenlik güçlerinin yeni yılını kutladı. Personellerin yeni yılını kutladı. Polat, kentteki hastaneleri ziyaret ederek hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Polat, son olarak Kazımpaşa Polis Merkezi’ni ziyaret etti.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.