Vali Öner tesisler bölgeye önemli katkı sağlayacak

17 Temmuz 2021 20:29

Vali Öner tesisler bölgeye önemli katkı sağlayacak

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Öner, Ardahan Et ve Et Ürünleri Entegre tesisinde incelemelerde bulundu.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 1980’li yıllarda kurulan ve şu sıralar faaliyete geçmek üzere büyük tadilat yapılan Ardahan Et ve Et Ürünleri Entegre tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Tesisi gezerek kesim hattı, barınaklar ve saklama depolarında incelemede bulunana Vali Öner, tesisin yönetim kurulu başkanı İlkcan Kaya ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Kaya, Vali Öner’e verdiği bilgide, Ardahan Et ve Et Ürünleri tesisinin 1980’li yılların başında Türkiye ölçeğinde bir tesisi olarak açıldığını, yeni yatırımlarla birlikte bakım, onarım ve modernizasyon çalışmalarında sona gelindiği kısa süre içerisinde yeniden hizmet vereceğini söyledi.
Tesisin Ardahan için oldukça önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Vali Öner de, modern imkanlarla hizmet vermesi halinde bölge hayvancılığına ve istihdama önemli katma değer sağlayacağını belirterek, "İlimizde 400 bin civarında canlı hayvan varlığı bulunmaktadır. Bu potansiyeli yerinde değerlendirme ve işleme anlamında bu tür entegre tesisler çok önemli. Ardahan et aynı zamanda Ardahan’ın hayvancılık alanında ki imajını da güçlendirecek kapasiteye sahip bir tesis. Bu tesisimizin faaliyete başlamasıyla birlikte Ardahan artık sadece canlı hayvan yetiştiren ve satan bir şehir değil, aynı zamanda yetiştirilen hayvandan yerinde işleme sayesinde katma değer sağlayan, marka oluşturan bir şehir olacak ve bu alanda ki potansiyelimizi geliştirecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.