VALİ ÖNER ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

15 Şubat 2021 08:51

VALİ ÖNER ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Hüseyin Öner, inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 112 Acil Çağrı Merkezinde ki son eksiklikleri gözden geçirdi.

 Ardahan Valisi Hüseyin Öner, beraberinde Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü ve 112 yetkilileriyle birlikte, inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında incelemede bulunarak, son eksiklikleri gözden geçirdi.

Bünyesinde; 112 Ambulans ve Acil Yardım, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 110 Yangın İhbar, 122 AFAD ve 177 Orman Yangın İhbar hatlarını tek numarada birleştirecek olan 112 Çağrı Merkezi hizmet binası inşaatını yerinde inceleyen Vali Öner, yüklenici firma yetkilisinden inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.

Yetkililere, çalışmaların hızlı ilerlemesi ve binanın biran önce hizmete hazır hale getirilmesi talimatında bulunan Vali Öner, “Bugün 112 Çağrı Merkezi hizmet binamızda ki son eksiklikleri gözden geçirdik. Gördüğümüz eksiklikler biran önce giderilecek. İnşaatı şuan itibariyle bitti sayılır. Binamızın hizmete alınmasıyla birlikte, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen acil çağrılar tecrübeli ve eğitimli ‘Çağrı Karşılama Personeli’ tarafından alınacak ve daha sonra vatandaşlarımızın talebiyle zaman kaybedilmeden ihtiyaç duyulan, Sıhhi İmdat, Polis, Jandarma, Yangın İhbar, Orman Yangın ve AFAD personelinin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları sağlanacak. İçerisinde aynı zamanda Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nin de (GAMER) yer alacağı 112 Acil Çağrı Merkezinin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükü de böylece azaltılmış olacak ve daha etkin çalışmalar vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.