Vali Öksüz uyardı söz konusu bile değil

03 Haziran 2021 08:51

Vali Öksüz uyardı söz konusu bile değil

KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz vatandaşları uyararak Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarının hatırlatarak vatandaşları bir kez daha duyarlı ve tedbirli olmaya çağırdı.
 Haziran itibariyle yeni normalleşme dönemine girdik, ancak bazı vatandaşlar sosyal mesafe kuralına riayet ederek maske çıkartabilir mi? bu soru vatandaşlar arasında gündem konusu oldu, son gelişme nelerdir? sorusuna Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Biz 1 yılı aşkın süredir, bu salgını hep birlikte yaşıyoruz. Salgından dolayı sokaktaki esnafımız, öğrencilerimiz, genç ve yaşlı vatandaşlarımız, kısacası toplumun her kesimi bu salgın sürecinden olumsuz etkilendi. Şimdi bir takım tedbirler alındı ve 1 yıldır bu tedbirler sürdürülüyor. 1 Haziran’dan itibaren yeni bir döneme girdik, bu yeni dönem bize rehavet getirmesin, tedbirlerde vazgeçersek, gevşeme meydana getirirsek inanın tekrar aynı rakamları görürüz. Dolayısıyla bir takım esneklik sağlayıcı tedbirlerimizi zaten Cumhurbaşkanımız açıkladı, bizlerde bu doğrultuda İl Hıfzıssıhha Kurulu kararımızı aldık ve uygulamaya başladık. Ama bu süreçte ‘maske çıkartmak’ diye bir şey asla söz konusu değil. Mesafeyi ihlal etmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Bir araya gelerek sosyal mesafeyi ihlal ederek, toplu organizasyonlar, etkinlikler yapmak çok doğru değil. Bazı faaliyetlere, etkinliklere biz belli ölçülerde, belirlenen kurallar çerçevesinde, Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı rehber çerçevesinde zaten izin veriyoruz, o faaliyetler sürecek. Ama bunun dışına çıkarak, bugün pandemi bitmiş gibi davranmak hepimize zarar getirir, il olarak da bundan zarar görürüz. Bizim il olarak bir hassasiyetimiz daha var; artık bu aydan itibaren büyükşehirlerde yaşayan hemşerilerimiz var, onlar burayı ziyaret ediyorlar. Haklı olarak ziyaret etmek istiyorlar, başımızın üstünde yerleri var ancak biz bu ziyaretlerde sosyal mesafeyi unutursak, maskeyi unutursak, kurallara uymayı bir kenara bırakırsak inanın rakamlar yükselir ve bundan esnafımız zarar görür, öğrencilerimiz zarar görür, hepimiz zarar görürüz. Onun için herkesin rahat bir şekilde hayatını idame ettirebilmesi için kurallara uyarak devam edelim. Zaten kafe, restoran gibi umuma açık yerler biliyorsunuz aktif faaliyetlerine devam ediyor, çeşitli sosyal etkinlikler, toplantılar yönünden de bazı esnekliklerimiz var ama lütfen tedbiri unutmayalım.” yanıtını verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı ve Kars’ın 22-28 Mayıs haftasında en çok vakaların görüldüğü ilk 3 il arasında olduğu bildirildi, bu konuda neler söyleyeceksiniz? sorusuna ise Vali Öksüz, “Artan iller arasında değiliz, onu düzeltelim. Arkadaşlar, bizim vaka sayımız artmıyor. Vaka sayımızdaki düşme oransal olarak bazı illere göre daha az seyrediyor. Yani 100 binde 134,77’den 118,63’e geldik. Vaka sayımız düşüyor ama ağır düşüyor. Ben de diyorum ki; bu düşme eğilimini daha kalıcı ve daha hızlı yapabilmek için kurallara uymaya yine devam edelim. Davranışlarımızı buna göre ayarlayalım. Yani çok ihtiyaç yoksa yine toplu bir araya gelmelere dikkat edelim, il dışından gelen vatandaşlarımızla birlikte hareketlerimize dikkat edelim. Çünkü çeşitli illerde hastalığa yakalanan çok sayıda insan var, bazı insanlar taşıyıcı olduklarını bilmiyorlar, dikkat etmemiz lazım. Bu arada biz aşılama çalışmalarımızı da artırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz, Sağlık Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Hızla hedef nüfus aşılama oranımızı artıracağız. Şuanda yüzde 60’lar düzeyindeyiz, inşallah daha da arttıracağız. Bir yandan aşılama, bir yandan tedbirlere uyarak kontrollü bir yaşam bence kısa sürede bu vaka sayısını düşürecek ve normal hayatımıza dönme yönünde adım atacağız. Ama maske çıkartmak şuanda söz konusu değil. Denetimlerimizi devam ettireceğiz, restoranlar, kafeler, yeni açılan işletmeler, marketler oradaki denetimlerimizi yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.