VALİ ÖKSÜZ SORDU AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ÇALKIN ANLATTI

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ SORDU AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ADEM ÇALKIN ANLATTI

14 Temmuz 2020 17:57

VALİ ÖKSÜZ SORDU AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ÇALKIN ANLATTI
KARS PUSULA / ADEM ALP

Vali Türker Öksüz 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Fetullahçı terör örgütünün hain darbe girişimi gecesinde Kars'ta yaşananları Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın'dan dinledi. Kars'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışına Kars Valisi Türker Öksüz, 14'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve daire amirleri ile yetkililer katıldı. 
Açılış sonrası Vali Türker Öksüz, Kars’ta 15 Temmuz gecesi neler yaşadığını Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'a sordu. 
Çalkın, "Sayın Valim akşam saat 21 sıralarında benim evimin önünde bir adet minibüsün evimin girişine yan park etmişti. Eşim bana evimizin önünde kavga var dediğinde bende hemen evimden çıkarak aşağı indim baktım ki polis ekipleri araca müdahale ediyorlardı. Yanıma iki polis arkadaş geldi bana Başkanım galiba darbe oluyor dedi. O esnada genel Merkezden telefon geldi ve parti il ve ilçe binalarının açılması yönünde hemen gençlik kolları ve kadın kolları yöneticilerimi alarak Parti binamıza geçtik ve yedi ilçemizde bulunan parti binalarımızı açtık. Sarıkamış ilçesinde oradaki darbeci komutan gelip İlçe emniyet binasında oturmuştu. Parti binamızın hemen karşısında bulunan Emniyet Müdürlüğü çevresinde tanklar konuşlandı. Bizler hemen hem partililerimize, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve vatandaşlarımıza ulaştık ve emniyetimiz ile birlikte orada tanklara ve darbecilere karşı direniş başlattık. Allah kahraman Kars halkından razı olsun, herkes o gece canını can siperhane ederek emniyetimizi korudu. Bizlerde Kars halkı ile birlikte Gazi Karsımıza yakışır şekilde mücadele ederken gecenin ilerleyen saatlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte vatandaşlarımızın tamamına yakını sokaklara inerek meydanda toplandı. O gece Kars halkı vatanının, milletini ve bayrağını savunmak için can siperhane darbecilerin karşısına çıktılar. Ve her zaman söylediğim gibi o gece Canab-ı Allah bizlere cesaret, darbecilerin içine ise korku saldı ve Allah'ın izni ile o gece polisimizin dirayetli ve kararlı duruşu ile halkımızın desteği ile bu hain darbe girişimi püskürtülmüş oldu.” Dedi.







Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.